Spring naar inhoud


Vriendin toont geen medeleven

Beste Beatrijs,

Ik heb met een vriendin die in een ander deel van het land woont een afspraak lopen om in de lente een keer een dagje op stap te gaan. Inmiddels heb ik daar niet zo’n zin meer in. Een paar weken geleden moest ik naar het ziekenhuis voor een middelgrote operatie. Deze vriendin wist dat dit stond te gebeuren. Zij heeft tot op de dag van vandaag niets van zich laten horen. Geen telefoontje, geen beterschapskaartje, geen e-mailtje. Ik was niet levensbedreigend ziek, maar ik had toch wel een teken van medeleven of belangstelling van haar verwacht. Eigenlijk heb ik geen behoefte meer om onze afspraak door te laten gaan. Of ben ik nu kleinzielig bezig? Misschien was ze het gewoon vergeten.

Teleurgesteld in vriendin

Beste Teleurgesteld,

Bel haar op om de afspraak af te zeggen. Ze zal u vragen wat er aan de hand is en dan vertelt u uw grief. Als ze geschrokken reageert en zich uitput in excuses, kunt u altijd nog met de hand over uw hart strijken, althans wanneer u het gevoel hebt dat ze oprecht is. Als ze aangebrand of zelf-verdedigend reageert, bent u met ere van haar af.

Artikelen in Vrienden en kennissen, Ziekte.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan