Spring naar inhoud


Het Grote Etiquetteboek

Het Grote Etiquetteboek (midprice)Een nieuwe editie voor slechts 15 euro! Ideaal cadeauboek.

“Het boek van Ritsema, vol vragen van lezers van haar etiquetterubriek in Trouw, biedt een vermakelijke, maar ontluisterende blik op wat je gerust een mijnenveld kunt noemen.” – Maartje Somers, NRC Handelsblad

Hoe het eigenlijk hoort! ‘Is het toegestaan om geld te vragen aan bruiloftsgasten?’, ‘Mag ik de tafelmanieren van mijn vriend corrigeren?’ of ‘Mag ik mobiel bellen in gezelschap?’ Dit soort kwesties bevindt zich op het terrein van de etiquette en wie denkt dat goede manieren zijn afgeschaft vergist zich. Een etiquetteloze cultuur bestaat niet. Er zijn altijd regels die kunnen worden overtreden. Goede omgangsvormen zijn van alle tijden en iedereen heeft liever met wellevendheid te maken dan met grofheid.

© Sjoerd van der Zee

Beatrijs Ritsema geeft al meer dan tien jaar advies aan mensen die in onzekerheid verkeren over eigen dan wel andermans (in)correcte gedrag en over omgangsproblemen. Het Grote Etiquetteboek – dat verluchtigd is met schitterende tekeningen van Sjoerd van der Zee – is zowel een naslagwerk om specifieke vragen in op te zoeken als een weerslag van hoe mensen begin eenentwintigste eeuw met elkaar omgaan.

Bestel nu via bol.com!

Omvang: 462 bladzijden
ISBN: 9789029090230
Prijs: € 15,00

Artikelen in Boeken.

Gelabeld met .


6 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Koos Dijksterhuis schrijft

  Mooi interview in Trouw, Beatrijs!
  Mooi dat je ontkent dat je aan relaties moet ‘werken’. Idiote term voor leuke dingen doen.

  Succes met je boek!

 2. Stephan Follender schrijft

  We genieten van je boek Beatrijs. Mooi verzorgd uitgegeven. Leuk om te lezen. We prijzen het bij iedereen aan!
  Stephan & Yvonne

 3. Job te Pas schrijft

  Het is een boek geworden met prachtige vondsten om mensen met al te dierlijke gewoontes fijntjes en toch niet neerbuigend daarop te wijzen. Een aanrader voor mensen die diplomatieke omgangsvormen willen kennen en indien nodig gebruiken. Net zoals het woordje “U” moet blijven. Prachtig om een al te “jij-en- jouwerig” persoon op afstand te houden.
  Succes met het boek!

  Met groet van
  Job en Yvonne te Pas
  Den Haag

 4. Lisa schrijft

  Beste Beatrijs,
  Is het boek een bundeling van de gestelde vragen op de website? Of is de inhoud ‘nieuw’?
  Met vriendelijke groet,
  Lisa

 5. Beatrijs Ritsema schrijft

  Het boek is een handzame (en goedkopere) versie van ‘Het grote etiquetteboek’ (2010). Het is een bundeling van vraag-antwoorden die afkomstig zijn van de website plus een aantal beschouwingen die niet op de website staan. Ook geeft het boek een algemene inleiding over het nut van etiquette en heeft het een register om specifieke vragen op te zoeken.

 6. H.Teunissen schrijft

  Beste Beatrijs, ikzelf ben streng/hard opgevoed, weet dus hoe ik moet gedragen. Echter, in deze ”losgeslagen” tijd begin je soms aan jezelf te twijfelen(ik ben een ”oudere jongere” van 60).Dankzij jouw richtlijnen wordt ik vaak bevestigd; wat me WEL opvalt, is dat met name Indo”s zich altijd voorbeeldig gedragen!! Keurig/ingetogen/bescheiden/INNERLIJKE beschaving! Ook zij schijnen streng opgevoed te worden; kernwoord: RESPECT! Heel fijne mensen! Met groeten, H.TeunissenSommige HTML is toegestaan