Spring naar inhoud


‘Moderne etiquette’

Onlangs verscheen het nieuwe boek Moderne etiquette, een bloemlezing uit de interessantste kwesties uit deze rubriek van de afgelopen tien jaar. Ieder hoofdstuk wordt ingeleid door een essay.

Na haar succesvolle Het grote etiquetteboek is er alweer zoveel veranderd in de maatschappij dat het tijd wordt voor een nieuwe uitgave, met nieuwe vragen en dilemma’s. Wat is tegenwoordig raadzaam in de sociale omgang? Beatrijs Ritsema geeft al jaren in haar veelgelezen Trouw-rubriek ‘Moderne manieren’ kundig antwoord op vragen van lezers die het spoor bijster zijn geraakt in de chaos van hedendaagse omgangsvormen. Die vragen zijn soms hilarisch, maar bieden ook herkenning, omdat iedereen wel eens met netelige situaties te maken krijgt, waarin niet duidelijk is hoe het verder moet. Van smartphone-gebruik tot irritante gesprekspartners, van co-ouderschap tot wanhoop in de liefde, Beatrijs’ adviezen bieden altijd uitkomst. In Moderne etiquette zijn de meest klemmende vragen nu bijeengebracht. Een naslagwerk en cadeau voor jong en oud.

U kunt het boek voor €24,99 bestellen bij uw favoriete boekhandel of bij Athenaeum, AKO, Bruna of bol.com.

Kortgeleden voerde Beatrijs Ritsema naar aanleiding van dit boek op het kanaal De Nieuwe Wereld een gesprek met Ad Verbrugge over het belang van etiquette. Bekijk de conversatie hieronder:

U bent van harte uitgenodigd om de online presentatie van Moderne etiquette te bekijken op YouTube. Bekijk de presentatie via deze link.
Of hieronder:

Moderne etiquette in de media:

Artikelen in Boeken.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

Ook besproken op

  1. Afl 132: Moderne manieren – Onder Mediadoctoren bracht een koppeling aan naar dit artikel on vrijdag 18 december 2020 12:22

    […] Boek Ritsema Moderne Etiquette. […]

  2. Onder Mediadoctoren (132): Moderne manieren | L i n d a D u i t s bracht een koppeling aan naar dit artikel on donderdag 21 januari 2021 14:25

    […] Boek Ritsema Moderne Etiquette. […]Sommige HTML is toegestaan