Spring naar inhoud


Boek: ‘Ter harte’ door Beatrijs Ritsema

Ter harte
Een leidraad voor de liefde

door Beatrijs Ritsema

Op woensdag 26 oktober 2005 verscheen bij uitgeverij Bert Bakker Beatrijs’ nieuwste boek: Ter harte. Een leidraad voor de liefde.

(Bestel hier via bol.com.)

In liefde en oorlog is alles geoorloofd. De liefde haalt het beste én het slechtste uit de mens. Ze kan zich zachtaardig en bindend betonen, maar ook meedogenloos en verscheurend. Geen enkele maatschappij, cultuur of religie is in staat de demonische kracht van de liefde uit te bannen. Gelukkig maar. Zonder vrijheid om het verkeerde te kiezen heeft het goede geen waarde. Vrijheid in de liefde impliceert geen regelloosheid. Integendeel. Er zijn altijd betere en slechtere manieren om iets aan te pakken. In Ter harte, een alfabetisch gerangschikt compendium, geeft Beatrijs Ritsema aanwijzingen voor meer geluk in de liefde. Het hele spectrum wordt tegen het licht gehouden. Te beginnen met de eerste zinderende blik tot aan de slepende wrok twintig jaar na de echtscheiding, en alles daartussenin. Van ‘Aanraken’ tot ‘Zwijgstraf’. Van ‘Dansen’ tot ‘One-night stand’. Dat iemand zich ook maar iets aan deze gids gelegen zal laten liggen, lijkt uitgesloten. Maar dat is precies het aardige van de liefde: dat je er zo onbekommerd subjectief in kunt zijn.

Beatrijs Ritsema ontpopte zich in haar rubriek in HP/De Tijd en later in Trouw als specialiste op het gebied van moderne omgangsvormen, relaties, opvoeding, liefde en seks. De populariteit van haar rubriek en van haar website (www.beatrijs.com) getuigen van een groeiende behoefte aan adviezen en richtlijnen. Ter harte is een uiterst onderhoudend maar ook troostrijk boek.

U kunt het boek in de bibliotheek lenen of bestellen via Internet (zie BOL) voor € 15,70. Het ISBN-nummer is: 9035129350.

Artikelen in Boeken.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. van Buuren schrijft

    Wat kan Beatrijs zaken heerlijk beschrijven, ook in dit boekje wat ik bij toeval in handen kreeg. Het heet TER HARTE, een leidraad voor de liefde, maar het is een boekje voor iedereen, voor jong en oud, of je wel of geen relatie hebt of zoekt. Het leest heerlijk weg, met goede adviezen.Sommige HTML is toegestaan