Spring naar inhoud


Boek: ‘Moderne manieren’ door Beatrijs Ritsema

Moderne manieren
Wegwijzers in het menselijk verkeer

door Beatrijs Ritsema

Op maandag 25 oktober 2004 verscheen Beatrijs’ nieuwste boek: Modere manieren. Het is een bloemlezing uit al haar eerder gepubliceerde vraag-en-antwoorden in de adviesrubriek “Moderne manieren” in Trouw. Niemand weet meer hoe het hoort. Deze verzuchting – voor het eerst uitgesproken door de oude Babyloniërs (vlak voor ze elkaar niet meer konden verstaan) – klinkt ook vandaag nog even fris als altijd.

Meestal blijven zorgen over verwildering en verval voorbehouden aan senioren, maar nu toont zelfs een jonge politicus als Balkenende zich ongerust over de waarden en de normen. De bevolking verkeert in verwarring. Hoe te reageren op onheuse bejegening door een voorbijganger? Is voordringen tegenwoordig toegestaan in de supermarkt? Hoe zit het met de schoonmoederetiquette? En moet je een complimentje geven als de vriendin van je dochter zich nieuwe borsten heeft laten aanmeten?

Op al deze vragen weet Beatrijs Ritsema het antwoord. Sinds 2000 geeft zij in haar rubriek ‘Beste Beatrijs’ (eerst in HP/De Tijd, later in Trouw) adviezen aan lezers die worstelen met vragen op het gebied van correct gedrag.

Moderne manieren. Wegwijzers in het menselijk verkeer bevat een selectie van deze dilemma’s en hun oplossingen. Alle terreinen van het dagelijks leven komen aan de orde. Van familie, vrienden, buren en werk tot liefde en overspel. Haar adviezen zijn in de eerste plaats praktisch, maar laten zich ook lezen in de traditie der epicuristen en stoïcijnen.

U kunt het boek in de boekhandel kopen of bestellen via Internet (zie BOL).

Misschien een leuk idee om aan iemand cadeau te doen?

Titel: Moderne manieren
Auteur: Beatrijs Ritsema
Uitgever: Bert Bakker
ISBN-nummer: 9035127420
Prijs: € 12,95

Artikelen in Boeken.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan