Spring naar inhoud


Ongewenste reisgenoot

Beste Beatrijs,

Mijn ouders (70-plus) hebben een vakantieweek naar Malta gepland met een vriendin. Ze verblijven in een hotel. Een ander bevriend echtpaar zou ook meegaan maar heeft zich weer teruggetrokken, omdat het reisje voor hen in een verkeerde tijd viel. Dit echtpaar was van plan hun inwonende zoon (35) mee te nemen die een ingewikkelde persoonlijkheid heeft (schizofrenie). Mijn ouders waren daar niet erg blij mee.

Toen dit echtpaar zich afmeldde, dachten mijn ouders dat de zoon dan vanzelf ook thuis zou blijven. Maar nee. Het is nog steeds de bedoeling dat hij meegaat. In plaats van zich op hun vakantie te verheugen, zien mijn ouders er nu tegen op. Moeten ze zich erbij neerleggen of kunnen ze tegen de ouders zeggen dat ze liever zonder hun zoon gaan? Risico is dat de vriendschap dan bekoelt.

Zoon op sleeptouw?

Beste Zoon op,

Mensen spreken een vakantie af in onderling overleg. Eensgezindheid over wie er tot het reisgezelschap hoort is een aanvangsvoorwaarde. Je kunt je reisgenoten niet zomaar een kind in de maag splitsen. Schizofreen of niet doet niet ter zake. Dit kon al niet toen het echtpaar nog meeging, maar het kan helemaal niet, nu het echtpaar zelf thuisblijft. Uw ouders moeten maar tegen hun vrienden zeggen dat zij niet zo’n aardigheid hebben in een vakantie met iemand die zij niet zelf hebben uitgezocht. Als de vriendschap daardoor averij oploopt, is dat spijtig, maar het is al te dol wanneer je omwille van de lieve vrede andermans kind op sleeptouw zou moeten nemen.

Artikelen in Ouders en volwassen kinderen, Reizen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan