Spring naar inhoud


Vriendin heeft geen aandacht

Beste Beatrijs,

Mijn man en ik maken al lang deel uit van een groepje vrienden en kennissen die elkaar regelmatig treffen bij etentjes of feestjes. Nu is er een vriendin die mij regelmatig afkapt, als ik iets aan het vertellen ben. Zij zegt dan: ‘Wacht even,’ of ze keert zich abrupt van mij af om naar het verhaal van iemand anders te luisteren. Zij komt daarna niet bij me terug om de draad weer op te vatten of met een verontschuldiging. Ik voel me daardoor in de kou gezet en dat dreigt de vriendschap te schaden. Zal ik haar rechtstreeks aanspreken, als dit weer gebeurt, of kan ik mijn wrevel beter op een rustig moment aan haar voorleggen?

Geen aandacht

Beste Geen aandacht,

Het klinkt alsof uw vriendin niet wezenlijk in u is geïnteresseerd. Wat meer afstand nemen in de relatie lijkt me gepast. Als deze vriendin u telkens in de steek laat middenin een gesprek, dan kunt u overwegen om eens een tijd lang helemaal geen initiatief te nemen voor een gesprek. U haalt in gedachten uw vriendin af van het niveau ‘goede vriendin’ en laat haar een paar treedjes afdalen naar het niveau ‘oppervlakkige kennis’. Vriendelijk groeten, enige beleefdheden uitwisselen en voort maar weer naar andere mensen in het gezelschap. Kijken wat er dan gebeurt. Kans is groot dat er helemaal niets gebeurt en dat uw ‘vriendin’ uw herdefiniëring van haar positie tot ‘kennis’ niet eens opmerkt. De vriendschap is dan voorbij, want wederzijds bekoeld.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan