Spring naar inhoud


Termijn voor kraambezoek

Beste Beatrijs,

Onze tweeling is nu bijna vijf maanden en nog steeds krijgen we kraamvisite. Ik ben er onderhand wel klaar mee! Bestaat er geen regel voor de termijn die mensen in acht moeten nemen? Bijvoorbeeld tot maximaal drie maanden na de geboorte?

Genoeg van kraambezoek

Beste Genoeg van kraambezoek,

Het sturen van een geboortekaartje is een vrijblijvende uitnodiging aan de ontvangers om (op afspraak) langs te komen en de baby te bewonderen. Niet iedere ontvanger gaat daadwerkelijk op bezoek. Dat hoeft ook niet. Sommige mensen beperken zich tot een felicitatiemailtje sturen of een kaart, al dan niet met cadeautje. Het kan gebeuren dat iemand er niet toe is gekomen om iets van zich te laten horen en een tijdje later besluit om dat verzuim goed te maken. Er bestaat geen regel die zegt dat je na drie maanden niet meer langs mag komen. Dat zou heel eigenaardig zijn. Waarom zijn mensen wel welkom als de baby zes weken oud is en niet meer als de baby vier of desnoods acht maanden is? Het is nooit te laat om stil te staan bij iemands geboorte, al kunt u als trotse ouders de beschuit met muisjes vanaf zeker moment wel achterwege laten. Als zich nu allerlei familie en vrienden aandienen die u eigenlijk niet wil ontvangen, dan betreft dat mensen die u geen geboortekaartje had moeten sturen

Artikelen in Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Anne-Marieke schrijft

    Hallo,

    Dit kun je voorkomen door bv. 6 weken na de geboorte een zgn. “babyshower”te organiseren. Zet op de geboortekaartjes een datum waarop iedereen in een keer welkom is. Zo heb je het een keerdruk maar ben je gegarandeerd in een keer van alle kraamvisite af.

    Groeten Anne-Marieke

  2. fleur schrijft

    Als je die mensen na vijf maanden niet meer wilt ontvangen, waarom heb je die mensen dan uberhaupt ooit een kaart gestuurd?!
    En zo’n kraamborrel… Moet er niet aan denken; de eerste dagen/weken na de bevalling komen er sowieso mensen kijken, mensen die echt niet zes weken gaan wachten op zo’n ‘massale’ borrel (denk aan familie, goede vrienden… Mensen van wie je ook niet kúnt verwachten dat ze zes weken gaan wachten). En dan heb je die losse kraamvisites gehad, komt er nog zo’n borrel/shower. En voor wat voor mensen? Voor mensen die je dus kennelijk niet de eerste periode in je huis wil ontvangen. En waarom niet? Omdat ze kennelijk niet tot je inner circle behoren. Niet goed genoeg om thuis te ontvangen, wel goed goed genoeg om een kraamkado op een grote stapel op tafel te dumpen waar nauwelijks naar gekeken wordt omdat mét dat kado van jou nog tientallen andere kado’s gelost worden.
    Nee, dank je, graag of niet.

  3. Yvonne schrijft

    Enige jaren geleden werd er bij mij in de familie een nichtje geboren en daar werd 4 weken na geboorte een kraamfeest gehouden. Het jonge gezin kreeg in de eerste 4 weken veel rust om aan elkaar te wennen en het kraamfeest was erg gezellig.
    Vanzelfsprekend kwamen eerstegraads familieleden wel in de eerste 4 weken op bezoek – de rest heeft keurig gewacht. Ik vind het een briljant idee en heb geen gevoel gehad dat ik niet tot de ‘inner circle’ behoorde – ik was immers van harte welkom op het feest.
    Bij mensen die geen kraamfeest houden, vind ik het steevast lastig te bepalen op welke termijn ze al zin hebben in bezoek. Maar misschien ben ik de enige die zich daarover druk maakt?

  4. Jantine schrijft

    Je kunt niet voor anderen bepalen of ze wel toe zijn aan visite wanneer ze net een kind gekregen hebben. Daarom bel je van tevoren. De een vindt het makkelijk als je binnen een week komt, want dan is de kraamhulp er tenminste nog. Een ander heeft liever dat je een tijdje wacht. Ik pas me daaraan aan.



Sommige HTML is toegestaan