Spring naar inhoud


Leuke tante komt niet op kraambezoek

Beste Beatrijs,

Anderhalve maand geleden is onze dochter geboren. Mijn schoonzus, die aan de andere kant van Nederland woont, heeft gezegd voorlopig niet op kraambezoek te kunnen komen omdat zij geen geld heeft voor benzine. Mijn vriend heeft geen hechte band met zijn zus, maar zij spreken elkaar regelmatig en van ruzie is geen sprake. Op Facebook profileert de zus zich al als ‘leuke tante’. Mijn vriend en ik vinden het dan ook ronduit asociaal dat zij niet op kraambezoek komt. Ik verwacht dat de zus uiteindelijk een bezoekje zal combineren met een bezoek aan haar ouders die op een uur reisafstand van ons vandaan wonen. Waarschijnlijk komen de ouders dan ook mee en speelt iedereen mooi weer. Wij hebben absoluut geen zin om daaraan mee te doen, maar hoe kunnen wij de enige tante van onze dochter duidelijk maken dat wij vinden dat zij zich asociaal opstelt?

Schoonzus doet geen moeite

Beste Schoonzus doet geen moeite,

U neemt het veel te zwaar op. Het contact van uw vriend en zijn zus is niet al te intensief en ze lopen niet de deur plat bij elkaar. Wat maakt het dan uit dat ze een paar weken later op kraambezoek komt? Het is zelfs aan te raden dat zijn zus niet meteen langskomt, want een echt kraambezoek in de eerste weken na een geboorte hoort niet meer dan een minuut of twintig of een half uurtje in beslag te nemen, omdat jonge moeders er doorgaans nog niet aan toe zijn om uitgebreide gastvrijheid aan de dag te leggen.

Het is wat veel gevraagd om van de zus te verlangen dat zij een reis van een paar uur heen en weer onderneemt om voor een half uurtje op bezoek te komen. Er is niets mis mee om de baby pas te komen bewonderen als die ietsje ouder is. Dan bent u als moeder goed en wel bijgekomen van de bevalling en dan hebben u en uw vriend weer genoeg energie voor een normaal familiebezoek van een paar uur. Dat de zus van plan is het kraambezoek te combineren met een bezoek aan haar ouders en dat die misschien ook meekomen getuigt van een praktische instelling. Vele vliegen in een klap voor alle betrokkenen. Het ontgaat me op wat voor manier zij uw gezinnetje tekort doet en het woord ‘asociaal’ klinkt hier al helemaal misplaatst. Wacht rustig af tot zij zich meldt – het wordt vast een gezellig bezoek.

Artikelen in Broers en zussen, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. CH schrijft

    Betreffende tante heeft geen geld voor benzine maar u vindt het belangrijk dat zij langskomt? Wat dacht u van een bijdrage in de benzinekosten in plaats van dit kinderachtige gemopper?

  2. Lara schrijft

    Ik denk dat het ‘asociaal’ slaat op de opmerking dat ze zich op Facebook opstelt als ‘leuke tante’, dus alsof ze de kleine al heeft gezien, terwijl dat in het echt dus niet zo is. (Ik herken dat wel: mijn schoonzusje was ook helemaal blij en joepie joepie op facebook, terwijl ze ons kleine nog niet had gezien en wij toen nog helemaal geen goede band met haar hadden en we haar zelfs opdringerig vonden.)Sommige HTML is toegestaan