Spring naar inhoud


Kieskeurige klant

Beste Beatrijs,

Eens per maand ga ik naar de drogist om schepsnoep te kopen. Intussen is het daar wel opgevallen dat ik uit de bak met Engelse drop alleen de gele rondjes kies. Ik kon er op wachten om een opmerking te krijgen en vanmorgen heeft de dapperste van het winkelpersoneel mij laten weten dat ik op deze manier niets over laat voor de volgende klant. Mijn argument is dat ik zelf moet scheppen en dus zelf mag kiezen wat ik het lekkerste vind. Ik weet bijna zeker dat ik de volgende keer weer aangesproken zal worden, misschien al tijdens het scheppen. Wat kan ik het beste antwoorden? Ik hoef toch geen snoep te kopen waar ik niet van hou?

Alleen de lekkere snoepjes

Beste Alleen de lekkere snoepjes,

Wanneer u in de supermarkt groente of fruit in een zakje doet, kunt u selectief te werk gaan: u hoeft geen rotte appels of beschimmelde perziken te nemen. Maar specifieke snoepjes uit een gemengd aanbod vissen kan niet. Daarmee verandert u de samenstelling van het aanbod. Op die manier ontrieft u zowel de winkel als de na u komende klandizie. Dat geldt voor alle gemengde koopwaar. Er is geen denken aan dat een klant uit een bak studentenhaver alleen de walnoten kan vissen om aan te schaffen. Dat weet u natuurlijk best. U voorziet niet voor niets protesten van het winkelpersoneel tegen uw manoeuvres om het onderste uit de kan te krijgen.

Oriënteer u elders. Misschien zijn de door u geliefde gele rondjes in een gespecialiseerde snoepwinkel wél apart verkrijgbaar. Of op internet. Zo niet, zit er niets anders op dan te erkennen dat u een dure smaak hebt: schaf een gewone, ongedifferentieerde zak Engelse drop aan en gooi thuis alle snoepjes die u niet lekker vindt weg, zodat u alleen de gele rondjes overhoudt. Kieskeurigheid mag best wat kosten.

Artikelen in Winkels.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marie schrijft

    Als het personeel u hierop aanspreekt, heeft u het wel heel bont gemaakt. Beatrijs had het niet beter kunnen verwoorden.Sommige HTML is toegestaan