Spring naar inhoud


Kletsende caissière

Beste Beatrijs,

Vandaag overkwam het me weer. Bij de kassa in de supermarkt maakte de klant voor me tijdens het scannen een uitgebreid praatje met de kassadame. Allemaal privé-zaken die mij niet aangaan en die ik liever niet hoor. De klant was zo te horen een bekende van de caissière en kletste uitgebreid bij over haar laatste medische onderzoeken. Na het afrekenen bleef de klant nog even hangen om het gesprek voort te zetten. Terwijl er een rij wachtenden was. Het leek me ongepast om er iets van te zeggen of mijn ergernis door lichaamstaal te uiten. Valt hier iets aan te doen of moet ik me erbij neerleggen?

Oponthoud aan de kassa

Beste Oponthoud aan de kassa,

Klanten en caissières mogen best iets persoonlijks uitwisselen als ze elkaar toevallig kennen.

Klanten en caissières mogen best iets persoonlijks uitwisselen als ze elkaar toevallig kennen. Zo’n gesprekje moet beperkt blijven tot de tijd van de transactie zelf en mag er niet toe leiden dat de wachttijd voor de volgende klanten oploopt. Als zo’n vertraging zich toch voordoet, is het raadzaam om rustig af te wachten tot de caissière terugkeert naar haar werk. Zo vaak zal het ook weer niet voorkomen en zo lang zal het ook weer niet duren. Beschouw het als een van die vele irritante mugjes in het openbare leven. Desgewenst kunt u er een vervaarlijke muskiet van maken, maar u kunt het kortstondige gezoem beter laten passeren zonder uw humeur erdoor te laten bederven.

Artikelen in Winkels.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Dicky schrijft

    Wel, als ik in de rij sta voor de kassa en iemand staat uitgebreid te kletsen met een cassiëre en dit gaat me te lang duren dan zeg ik er direkt wat van. Dan zeg ik: sorry, ik heb ijs in mijn karretje, anders is dit al gesmolten voor ik thuis ben.

  2. Mathijs schrijft

    Een beetje droevig word ik hiervan, deze behoefte aan een zo efficient mogelijk werkende wereld. Vanwaar die haast, is dat omdat u dan 3 minuten eerder thuis op de bank achter uw tv kunt gaan zitten? Het eerste stoplicht dat net op rood springt als u aan komt rijden kost u ook zo maar 2 minuten. Wees blij dat mensen nog de moeite nemen om op een andere manier dan per mobiele telefoon of per sms met elkaar te communiceren en interesse in elkaar te tonen. Door die mobieltjes is het sowieso al gebruikelijk geworden dat privegesprekken in het openbaar gevoerd worden. Of dat altijd plezierig is is de vraag maar er valt niet aaan te ontkomen. Zorg dat u een paar mooie gedachtes op voorraad heeft en voor nu het weet staat u met een glimlach de mensen in de rij achter u op te houden omdat u vergeten bent uw boodschappen op de band te leggen.