Spring naar inhoud


Verliefd op caissière

Beste Beatrijs,

Vorig jaar werd ik halsoverkop verliefd op een veel jongere vrouw die werkt in een supermarkt bij mij in de buurt. Zij is 18 en ik ben 33 jaar oud. Na enige maanden heen en weer gekijk en gebloos trok ik de (voor mij) stoute schoenen aan en vroeg tijdens een stil moment aan de kassa of zij wat met mij wilde gaan drinken. Haar reactie was afwijzend: ‘Laten we het maar niet doen, want ik heb al een vriendje’. Over en uit zou je denken en als ik verstandig was geweest, was dat ook zo gegaan. Trots of eigenwijs (net hoe je het ziet) als ik ben, bleef ik de winkel bezoeken en deed dan heel erg mijn best om haar te negeren. Dit voorjaar sloeg de vlam weer in de pan. Zij begon mij weer aan te kijken en werd zelfs vuurrood toen we bijna tegen elkaar botsten. Als ik haar weer zie, sla ik van binnen totaal op hol en ik heb nog steeds het idee dat zij dat zelfde voor mij voelt.

Wat moet ik hier mee? Ik wil haar niet nogmaals vragen wat ze nou eigenlijk wil, want ik heb geen zin in weer een blauwtje lopen. Aan de andere kant wil ik het ook niet opgeven omdat ik het idee heb dat hier meer in zit. Is dit een hopeloze situatie of zou ik toch nog eens moeten proberen deze vrouw te benaderen en hoe zou ik dat dan aan moeten pakken? Of kan ik die supermarkt beter helemaal vermijden?

Hopeloos verliefd

Beste Hopeloos verliefd,

Ik vind het wel een groot leeftijdsverschil, hoor, 15 jaar. Hoe weet u eigenlijk dat ze 18 is? Hebt u dat gevraagd? Dan hebt u toch wel een iets langer gesprek met haar gevoerd dan het bovenvermelde. Blauwtje lopen vind ik een wat zware term voor u overkwam. U stelde voor iets te gaan drinken en zij ging niet in op uw voorstel, want ze had al een vriendje. U had daarop ook kunnen zeggen: ‘Dat geeft toch niet? Ik wil alleen maar een kopje koffie met je drinken, gewoon voor de gezelligheid, ik ben niet van plan je ten huwelijk te vragen of zo.’ Daarmee maakt u de situatie ongevaarlijk en gooit u er wat humor in. Dat vinden meisjes leuk, en wie weet had ze dan wel ‘ja’ gezegd op een betrekkelijk onschuldig voorstel om na haar werktijd of in haar lunchpauze een keertje samen koffie te gaan drinken.

Dat kunt u nu nog steeds doen. Als u het idee hebt dat zij ook naar u kijkt, kunt u het best nog eens proberen. Wat hebt u te verliezen? Sommige meisjes worden gecharmeerd als degene die om hen heen draait enige vasthoudendheid vertoont en zich niet als een suffe vlieg laat wegblazen. En als ze onverhoopt weer weigert, dan weet u waar u aan toe bent: dan moet u haar uit uw hoofd zetten, voorlopig de boodschappen bij een andere supermarkt doen en de geest openstellen voor andere meisjes. Misschien ook beter als ze ietsje ouder zijn dan 18.

Artikelen in Liefde en relaties, Winkels, Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan