Spring naar inhoud


Hopeloos verliefd

Beste Beatrijs,

Sinds mijn scheiding, tien jaar geleden, heb ik nooit meer een langdurige relatie gehad met een andere man. In 2001 werd ik verliefd op een collega, ook gescheiden. We hebben enige tijd een hechte vriendschap gehad en ook seks. De seks met hem heb ik voor het eerst ervaren als een liefdesdaad; ik voelde een diepe verbondenheid. Dat gevoel heeft een ommekeer in mijn leven gebracht. Maar hij schrok ervan dat hij zoveel gevoelens ontketend had. Hij vond mij wel een leuke vrouw, zei hij, maar hij wilde geen seks meer met mij. De chemie ontbrak volgens hem. Bovendien had hij het nog moeilijk met zijn scheiding en hij wil zich niet meer zo binden.

Ik heb me erbij neergelegd en we zouden vrienden blijven. Maar ik bleef verliefd, hoe ik ook probeerde van hem los te komen. Het werd min of meer een obsessie. We bleven elkaar zien op het werk en kwamen regelmatig bij elkaar koffie drinken. Ik was dan heel vertrouwelijk met hem, want ik voelde me door hem begrepen. Hij is lief, zachtaardig en geduldig. Hij is de fijnste vriend die ik ooit gehad heb.

Maar nu is hij in de meivakantie met een andere vrouw op vakantie geweest. Het stelde niet veel voor, zei hij tegen mij. Het was gewoon om niet alleen te hoeven eten en zo! Hij vertelde het me pas achteraf, terwijl ik hem van tevoren gevraagd had met wie hij ging en hij toen zei: een bevriend echtpaar. Ik heb het daar heel moeilijk mee en heb nu het contact verbroken. Ook ontloop ik hem op het werk. Blijkbaar wil hij mij niet. Hoe ga ik hiermee om? Ik kan hem toch niet blijven ontlopen? En het verlangen is er nog steeds!

Hopeloos verliefd

Beste Hopeloos,

Dit ziet er niet goed uit. U schrijft het zelf al: ‘Hij wil mij blijkbaar niet’. Er valt niets anders van te maken. Vriendschap met of zonder seks, een vakantie met een andere vrouw, uw onvervulde verlangen, elkaar tegenkomen op het werk, koffie drinken, en uiteindelijk komt het allemaal neer op: hij wil u niet.

Dat is heel treurig voor u, maar er is niets aan te doen. Hoe langer u zich met hem bezighoudt, hoe meer u zichzelf kwelt. Hij wil u niet! Niet voor liefde, niet voor een relatie, niet voor seks en zelfs ook niet voor vriendschap (anders was hij wel eerlijk geweest over zijn vakantieplannen).

Er is maar één uitweg: vergeet hem. Richt uw gedachten op iets heel anders, doe iets geheel nieuws. Ga door met hem ontlopen. Beperk de contacten op het werk tot het puur zakelijke. Zoek desnoods een andere baan. Timmer uw vrije tijd dicht met energievretende lichamelijke en geestelijke activiteiten die niets met hem te maken hebben. Hij betekent voor u geen echte liefde, nu niet en in de toekomst ook niet, hoe veel u ook om hem geeft. U vraagt iets van hem, wat hij u niet te bieden heeft. Dat heeft hij duidelijk genoeg laten merken. Draai uw gevoelens de nek om door er niet langer bij te verwijlen. Het is moeilijk, maar het kan.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan