Spring naar inhoud


Sms-en in gezelschap

© Sjoerd van der Zee

Beste Beatrijs,

Het komt steeds vaker voor dat ik in gezelschap verkeer van mensen die tijdens het gesprek sms-berichten ontvangen (en gaan lezen). Ik erger mij hier aan, vooral als zij ze ook nog gaan beantwoorden en daarvoor ons gesprek onderbreken. Ik vind het een soort ‘smiespelen’ in gezelschap, iets waarvan ik als kind leerde dat het erg onbeleefd is. Bovendien voel ik me naar het tweede plan gezet, omdat die ander kennelijk op dat moment belangrijker is dan ik. Ben ik ouderwets, als ik dit vervelend vind? Moet ik er maar aan wennen?

Verstoord door gesmiespel

Beste Verstoord,

Het is zonder twijfel onbeleefd om in gezelschap te gaan zitten sms-en. Rondhangende jongeren in groepen doen het veel. Omdat multi-tasking in de jeugdcultuur de gewoonte is, en omdat het in een groep waar het toch al chaotisch toegaat niet opvalt als iemand even iets voor zichzelf doet, moeten ze dat zelf weten. De rest wordt er toch niet gehinderd. Ook volwassenen die in een vergadering zitten waar zij zich vervelen, houden zich nogal eens met sms-en onledig. Het is dan eigenlijk een soort poppetjes tekenen of stiekem kruiswoordpuzzels invullen. Maar heeft men een serieuze een-op-een afspraak of bevindt men zich in overzichtelijk gezelschap, dan hoort men zich niet tussendoor met nog weer anderen sociaal te onderhouden. Niet per gewone telefoon, niet per mobiel, en dus ook niet per sms. Mobieltjes staan dan alleen aan voor bereikbaarheid in noodgevallen.

Vertel uw gezelschap dat het ge-sms u niet bevalt. Wannneer uw vriend/vriendin zich tijdens een afspraak van u zou afzonderen om een gesprek met een derde aan te knopen, zou u toch ook zeggen: wat krijgen we nou?

Artikelen in Telefoon.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan