Spring naar inhoud


Verliefd op medestudent

Beste Beatrijs,

Ik (studente, 22) leerde het afgelopen jaar een hele leuke medestudent kennen. Ik heb gevoelens voor hem en hij gedraagt zich ten opzichte van mij anders dan ten opzichte van andere meisjes. Hij heeft een soort bijzondere bewondering voor mij, althans zo lijkt het. Hij heeft precies de eigenschappen die ik zoek in een partner. Wat is hier het dilemma? Hij woont samen met zijn vriendin, en deze relatie heeft hij al sinds drie jaar. Daarom heb ik de omgang met hem altijd vriendschappelijk gehouden. We zullen door de verschillende richtingen die we gaan volgen, elkaar nog hooguit een half jaar blijven tegenkomen. Daarna gaat hij zijn weg en ik ook. Wat is de juiste manier van handelen in deze situatie? Is het juist dat je je gevoelens voor elkaar geheim houdt?

Stiekem verliefd

Beste Stiekem,

In het algemeen kunt u iemand die samenwoont beter met rust laten. Er lopen er zo velen rond op deze leeftijd die vrij zijn. Waarom nou net diegene eruit gepikt die al onder de pannen is? Als het u vreselijk hoog zit, kunt u natuurlijk uw gevoelens gaan opbiechten. Dat kan best, hoor. Al moet u rekening houden met de mogelijkheid dat ze niet worden beantwoord. U zou ook kunnen denken: ‘Hij is degene die vast zit aan een ander, en als hij werkelijk in mij is geïnteresseerd, moet hij de eerste stap maar zetten.’ Het enige wat u doet is u beschikbaar houden, terwijl u niet zo ver gaat dat u hem los gaat weken.

U zelf beschikbaar houden is niet zo moeilijk. Wanneer uw gemeenschappelijke onderwijs is afgelopen en u elkaar dus niet meer vanzelf zult tegenkomen, zegt u tegen hem: ‘Goh, nu zien we elkaar niet meer. Vind ik wel jammer.’ En daarbij kijkt u hem betekenisvol in de ogen. Wie weet hapt hij toe.

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan