Spring naar inhoud


Verliefd op collega

Beste Beatrijs,

Ik was ervan overtuigd dat liefde op het eerste gezicht slechts voorkomt in boeketreeksromannetjes. Ik kan nu met recht zeggen dat het bestaat: mijn collega kwam mijn kantoor binnen, ging zitten, keek me aan… en ik kreeg spontaan alle symptomen die horen bij deze toestand. Ik heb het een hele tijd voor mezelf ontkend, totdat dat niet meer ging. Ik heb mijn besluit genomen om ontslag te nemen, want ik houd het niet meer uit. Daarbij komt dat ik een partner heb en mijn collega getrouwd is. Waar komt dan toch die behoefte vandaan om het mijn collega ‘op te biechten’? Doe ik er wel wijs aan dit te doen? Kun je van twee personen tegelijk houden?

Getroffen door de bliksem

Beste Getroffen door,

Opbiechten lijkt me niet verstandig, want u hebt een partner en uw collega ook, dus daar kan alleen maar ellende uit voortkomen. Van twee personen tegelijk houden kan een tijdje goed gaan, maar nooit voor lang. Ontslag nemen lijkt een beetje hard van stapel lopen, vooral omdat er niets tussen u en uw collega is gebeurd. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij nergens last van. Ik bedoel: niet van liefde op het eerste gezicht. Als u makkelijk een ander baantje kunt krijgen, dan moet u dat doen, maar neem geen ontslag om thuis te gaan zitten kniezen. Dan kunt u beter blijven zitten, hard werken en wachten tot het voorbij gaat. Het gaat altijd voorbij.

Artikelen in Collega's, Liefde en relaties, Vreemdgaan.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan