Spring naar inhoud


Vriendin stuurt stomme e-mails

Beste Beatrijs,

Ik heb een e-mailcontact met een oude vriendin die ik al lang niet meer heb gezien (ik woon in het buitenland). Een jaar geleden is haar man plotseling overleden en is zij vaker gaan mailen. Ik merk nu al maanden dat het eigenlijk eenrichtingsverkeer is met e-mails zonder veel inhoud. Op zichzelf is dat niet erg, als je er beiden voor kiest. Ik ben iemand die graag verder kijkt dan mijn neus lang is en ik schrijf mails die echt ergens over gaan met leuke en vaak ook nare dingen erin. Zij gaat nooit in op wat ik schrijf, maar overstelpt mij met mails die mij niet interesseren omdat het altijd over kinderen en zakelijke dingen gaat. Kortom ik heb het gehad met deze berichtgevingen. Mijn vraag is hoe ik daar op een humane manier mee kan ophouden zonder kwetsend over te komen. Ik heb vroeger eens zoiets recht voor zijn raap aan iemand verteld en dat viel zo verkeerd dat ik dat niet meer wil doen. Ik ben al begonnen om gewoon niet meer te antwoorden, maar de mails komen nog steeds.

Een smoes verzinnen in de trant van ‘ik kan niet meer achter de computer omdat ik strak sta van de stress’ vind ik zelf ook geen goede. Hoe kom ik hier dan wel af?

Wat als vrienden spammen?

Beste Wat als,

Zoals u zelf al eens eerder hebt ondervonden bestaat er geen elegante of humane manier om iemand te laten weten dat u het wel gehad hebt met de contacten en dus met de vriendschap. Mensen die aan de dijk worden gezet trekken zich dat altijd persoonlijk aan. Tenzij er iets is gebeurd om laaiend over te zijn, raad ik u dat dan ook af.

Wat dan wel? Rustig doorgaan met laten verwateren. Dat gaat vanzelf. U hoeft niets te forceren. U krijgt allerlei mailtjes van uw oude vriendin, waar u niets mee kunt, waar niets in staat wat de moeite waard is om op te reageren, en zelf gaat ze ook niet in op wat u schrijft. Gewoon niet antwoorden, lijkt me. Totdat zij toevallig eens iets schrijft wat u wel interesseert, en dan mailt u wel terug. Of misschien hebt u af en toe spontaan zin om haar eens te mailen om haar te feliciteren met haar verjaardag of om de sterfdag van haar man te gedenken. U hoeft u niet verplicht te voelen om haar telkens te antwoorden. Door zelf spaarzaam te mailen hebt u wel degelijk invloed op de frequentie van contact. Die zal daardoor gaan afnemen. Als uw vriendin u gaat ondervragen waarom u zo weinig terugschrijft, schrijft u luchtig dat u het heel erg druk hebt.

Artikelen in Internet en e-mail, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Heni schrijft

    Verbloemen helpt een ander niet voort, vertel gewoon dat het voor u niet werkt omdat u diepgang mist in het contact. Wens haar verder alle goeds en het beste.Sommige HTML is toegestaan