Spring naar inhoud


Verliefd op collega

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 29 en heb na jarenlang flierefluiten sinds twee jaar een relatie met een fantastische man van 36. Een heerlijke mannelijke vent! Na een moeilijke tijd van communicatieproblemen, jaloezie van mijn kant en wat duwen en trekken, lijken we het nu aardig goed te doen.

We kunnen goed met elkaar praten, zijn lief voor elkaar, voelen ons een team, we hebben goede seks, het samenwonen gaat eindelijk relaxed, voor de praktische schoonmaakproblemen is gezorgd. Alles is oké, totdat ik ben gaan twijfelen. Mijn probleem is dat ik ineens heel veel ben gaan voelen voor een collega op mijn werk.

Deze collega werkt gelukkig niet bij mij op de afdeling, maar hij zit wel eens bij het groepje waar ik meestal mee lunch. En bij mij vliegen de vonken er inmiddels vanaf! Ik straal en lach, ben blij. Ik voel me zoals vroeger, toen ik nog vrij was en losse flodderrelaties had. Terwijl ik dondersgoed besef dat ik meteen mijn koffers kan pakken, als ik vreemd zou gaan. Ik zou het nooit willen verbergen voor mijn vriend. Ik heb altijd op eerlijkheid in een relatie gehamerd. Zal ik het mijn vriend vertellen of waait het wel weer over? Moet ik mijn collega ontlopen of zal ik hem juist opzoeken? Ik weet dat onze aantrekkingkracht wederzijds is, zoiets voel je.

Ik kom er niet meer uit. Ik vind mijzelf slecht, alleen al om de gedachte.

Verscheurd en wanhopig

Beste Verscheurd,

U moet bij de tv-serie ‘Rozegeur en wodka-lime’ te rade gaan. Daarin worden week in, week uit soortgelijke dilemma’s uitgespeeld van jonge vrouwen die twijfelen of ze de ware liefde bij de kop hebben of toch nog weer verder moeten zoeken. Meestal wordt het adagium ‘volg de weg van je hart’ toegepast, wat meteen de spanning in zo’n serie of soap een beetje erin houdt. Ook u staat voor de keuze tussen teruggaan naar het swingende vrijgezellenbestaan met flirtpartijen en avontuurlijke seks, en anderzijds het comfort van een vaste verhouding. Ik kan moeilijk voor u bepalen wat voor u het zwaarst moet wegen. Ik wil alleen een klein waarschuwinkje kwijt.

U bent nu 29 en er lijkt misschien weinig verschil te bestaan tussen het leven van nu en dat van tien jaar geleden. Het is nog steeds even makkelijk om een man te verleiden. Maar dat gaat veranderen, al kunt u zich dat nu nog niet voorstellen. Hoe verder u opschuift in uw jaren dertig, hoe gecompliceerder en grimmiger de singles-scene. Voor een vrouw van 35 is het moeilijker de man van haar leven te vinden dan voor een vrouw van 30. Als u op een gegeven moment kinderen wilt, moet u zichzelf ook de tijd gunnen om een verhouding met de toekomstige vader op te bouwen.

Kortom, als u zich, alles in aanmerking genomen, gelukkig voelt met uw vriend, ga dan niet met die collega naar bed. Ook niet bij wijze van eenmalige frivoliteit. Als u daarentegen geen toekomst ziet in uw huidige vriend, dan heeft het geen zin om trouw te blijven. Dan gaat het op een zeker moment toch mis, of het nu met deze collega is of met een andere man.

Mocht u besluiten bij uw vriend te willen blijven, ga hem dan niet uw verliefdheid opbiechten. Uw overspelige gedachten zijn niet laakbaar, zolang ze niet in daden worden omgezet.

Artikelen in Collega's, Liefde en relaties, Vreemdgaan.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan