Spring naar inhoud


Verliefd op een ander

Beste Beatrijs,

Ik ben een man van 43 jaar, met twee tienerkinderen. Vorig jaar kreeg mijn vrouw een burn-out en werd mijn vader ernstig ziek. Ter afleiding heb ik mijn ouwe hobby (muziek) weer opgepakt en met volle overgave. Vorige maand moest ik voor mijn werk een zware managementtraining volgen. Bij die training ontmoette ik een vrouw. Ik ben smoorverliefd geworden. Zij is een gescheiden vrouw die sinds tweeënhalve maand een nieuwe vriend heeft. We hebben veel telefoongesprekken en ontmoeten elkaar regelmatig. Ze heeft onlangs gezegd dat zij ‘als ze niet op de rem stond, als een blok voor mij zou vallen.’ Zij wil haar huidige vriend geen pijn en verdriet aandoen en de relatie een kans geven. Wat moet ik met deze situatie?

Verliefde manager

Beste Verliefd,

U moet zo snel mogelijk maken dat u wegkomt. Het object van uw verliefdheid zegt nota bene zelf dat ‘ze op de rem staat’. Daarmee bedoelt ze dat ze niet zo’n zin heeft om dat wat ze heeft (een prille verhouding met haar eigen vriend) op te geven om iets met u te beginnen. En gelijk heeft ze. U bent getrouwd! Ze schrikt terug voor de ellende die dit met zich meebrengt en kiest voor haar vriend. Maak het haar niet lastig door haar te blijven achtervolgen, maar zet haar uit uw hoofd. Dit heeft als voordeel dat u uw vrouw en gezin niet bedriegt. Uw vrouw had vorig jaar een burn-out. Dat zal voor alle gezinsleden zwaar geweest zijn en waarschijnlijk nog steeds. Gun uw vrouw de tijd om op te krabbelen en zichzelf terug te vinden, en probeer haar daarbij te helpen. Als u ergens in wilt vluchten, omdat alles u af en toe de keel uithangt, kunt u zich beter in de muziek storten dan overspel plegen. Verbreek de contacten met deze vriendin en probeer liever uw huwelijk te redden.

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Vreemdgaan.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan