Spring naar inhoud


Verliefd op docent

Beste Beatrijs,

Sinds enige tijd is er iemand voor wie ik steeds meer gevoelens krijg. Die persoon is erg aardig tegen mij en ik vermoed dat hij mij ook wel leuk vindt, maar ik weet het niet zeker. Ik zou hem graag beter willen leren kennen door hem ook eens tijdens informele omstandigheden te spreken. Het gaat om een docent van mij, die qua leeftijd trouwens niet veel ouder is dan ik. Het is, denk ik, niet zo professioneel voor hem als docent mij zijn gevoelens te tonen (als die al bestaan). Maar over een aantal weken zijn de werkgroepen voor dit vak afgelopen en dan zie ik hem niet meer. Wat zou ik kunnen doen?

Hoe versier ik mijn docent

Beste Hoe versier ik,

Er is een aantal mogelijkheden die variëren in mate van directheid. Kiest u voor een indirecte langetermijnaanpak, dan valt te denken aan uzelf in zijn blikveld manoeuvreren via vakinhoudelijke belangstelling. U gaat bijvoorbeeld zijn advies vragen (onder vier ogen, dus niet in de wandelgangen) over hoe u uw studie het beste kunt voortzetten. U gaat met hem ideeën bespreken over een werkstuk of scriptie op zijn vakgebied. Misschien kan hij u aan een stageplaats helpen. Op die manier worden de onderwijscontacten voortgezet, en wie weet komt later nog eens van het een het ander.

Minder arbeidsintensief dan de weg van de wetenschap is het om voor te stellen met de hele groep te gaan eten ter afsluiting van het vak. Zorg ervoor tijdens het eten naast het object van uw verlangen terecht te komen en gedraag u op uw sprankelendst. Zet de gezelligheid na het eten voort in cafébezoek, haal hem over om ook mee te gaan en probeer tijdens de verplaatsing van het ene naar het volgende etablissement zoveel mogelijk medestudenten te lozen. Dit kan door niet al te veel ruchtbaarheid te geven aan de locatie waar u zich heen begeeft en onderweg stevig de pas erin te zetten.

Een andere mogelijkheid is om uw verjaardag te vieren, hem uit te nodigen en u aantrekkelijk te gedragen. Als u niet binnenkort jarig bent, neemt u een andere aanleiding om een feestje te geven. Misschien komt hij wel met zijn vriendin aanzetten, maar dan weet u meteen hoe het ervoor staat.

Als u geen geduld hebt voor omtrekkende bewegingen, kunt u hem desnoods een brief schrijven (geen e-mail), waarin u ter zake komt. Brieven schrijven is link, want de tegenpartij kan zich overvallen voelen, maar het voordeel is wel dat u snel uitsluitsel krijgt. Houd de toon een beetje licht, dan hoeft u geen al te groot gezichtsverlies te duchten. Maak het niet te lang, zet er wat zelfrelativering in en let op de werkwoordsvormen. Een d/t fout kan fnuikend zijn voor een eventuele amoureuze belangstelling.

Als hij niet ingaat op uw voorzetjes, dan moet u hem verder met rust laten en hem uit uw hoofd zetten. Voor een docent is er weinig zo irritant als verliefde studentes achter zich aan te hebben lopen, terwijl het niet wederzijds is.

Artikelen in Liefde en relaties, Scholen en verenigingen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan