Spring naar inhoud


Verplicht huwelijksjubileum vieren?

Beste Beatrijs,

Het volgend jaar zijn mijn man en ik 25 jaar getrouwd. Dit willen wij graag alleen met onze kinderen vieren. We denken aan een weekendje weg met het gezin. Mijn broers en zussen nemen ons dit niet in dank af. Omdat wij naar hun jubilea zijn gegaan, vinden ze dat wij nu zelf ook een feest moeten geven.

Als iemand graag feestjes geeft, genoeg geld ervoor heeft, van veel mensen bij elkaar houdt en graag in de belangstelling op zo’n dag wil staan, dan is dat zijn goed recht, maar wij houden daar niet van. Uit beleefdheid geven wij altijd netjes acte de présence, als wij worden uitgenodigd. Mijn zus vindt dat je niet naar andermans feest moet gaan, als je zelf niet van plan een feest te geven. Ik vind dat een bekrompen gedachte, of heb ik het helemaal mis?

Verplicht tot een feest?

Beste Verplicht,

Het staat u vrij om uw jubilea of verjaardagen te vieren zoals u het goeddunkt. Als u geen zin hebt in een groot feest met 50 of 100 man, dan hoeft dat niet. Natuurlijk niet! Iedereen mag zijn eigen festiviteiten plannen, en als u graag met uw gezin een paar dagen erop uittrekt, moet u dat zeker doen.

Dat zegt allemaal niets over andermans feestjes. Die staan daar los van. Als u voor een feestje wordt uitgenodigd, dan kunt u daar heen gaan, omdat u het leuk vindt, omdat u de feestjesgever aardig vindt, omdat u beleefd wil zijn, of omdat u niemand wil teleurstellen. Allemaal legitieme redenen. Maar wegblijven omdat u zelf niet van plan bent een feestje te geven is belachelijk. De kritiek van uw zuster is inderdaad uitermate bekrompen, miezerig, benepen, berekenend en kleinzielig. Veel plezier met uw 25-jarig huwelijk!

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Huwelijksjubileum, Ouders en volwassen kinderen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan