Spring naar inhoud


Geen receptierij op huwelijksjubileum

Beste Beatrijs,

Binnenkort zijn wij 25 jaar getrouwd en we willen een groots opgezet feest geven voor ongeveer 175 mensen. Dat zijn er erg veel en het lijkt ons voor de genodigden niet prettig om twee keer in een rij te moeten staan. We stellen ons voor dat we bij aanvang van het feest ieders felicitatie in ontvangst nemen, waardoor wellicht een rij ontstaat. Maar aan het einde van de avond of als mensen naar huis gaan, willen we ze niet nog een keer in de rij laten staan om afscheid te nemen. Ik heb wel eens ergens kaartjes op tafel zien staan met een pakkende tekst erop om dit duidelijk te maken. Weet u hoe wij deze mededeling kunnen formuleren?

Niet in de rij, alstublieft

Beste Niet in de rij,

Ik denk dat het probleem zich niet zal voordoen. U bent ’een groots opgezet feest’ van plan. Dat betekent niet een betrekkelijk korte receptie van tweeënhalf uur, waar iedereen ongeveer tegelijk aankomt en weer vertrekt, maar een langer feest over de hele avond zonder vaste eindtijd. Dan gaan mensen op uiteenlopende tijden weer weg. U kunt ervan uitgaan dat sommige mensen alweer zullen vertrekken voor de laatste is aangekomen. Meestal houden ze het bij het afscheid heel kort: „’t Was leuk! Bedankt! Tot ziens!” Dus ik zie die rijen op het eind van het feest niet ontstaan. Kaartjes her en der op tafel met een ontmoedigende tekst om afscheid te nemen, lijkt me geen goed idee. Dat maakt geen hartelijke indruk. Begroeten bij binnenkomst en afscheid nemen bij vertrek hoort er nu eenmaal bij op een feest.

Artikelen in Huwelijksjubileum.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Reinou G. schrijft

    Naar aanleiding van afgelopen zaterdag (07-07-07) een tip voor het grote feest van ‘niet-in-de-rij, alstublieft’. Een manier om alle mensen we te spreken maar geen rij te krijgen is, zelf de mensen bij langs te gaan in plaats van mensen bij jou langs te laten gaan.

    Geef iedereen een ballon met helium, of een vlaggetje bij binnen komst en ga zelf alle mensen bij langs die nog een vlaggetje omhoog houden. Zodra u ze gesproken heeft kunnen de ballonnen/vlaggetjes oid in een mooie bak of aan een grote plant geknoopt worden. Zo kun je iedereen lekker met elkaar laten kletsen en rond laten lopen, zonder iemand te vergeten.

  2. Margie R. schrijft

    Uw antwoorden op de vragen over het in de rij staan tijdens (afscheids)recepties vind ik heel erg teleurstellend. Ook ik zoek een passende en aantrekkelijke tekst voor een uitnodigingskaart waarin ik kenbaar wil maken dat het niet de bedoeling is dat men in de rij gaat staan om de jubilaris te feliciteren maar dat de jubilaris bij de mensen komt om hen de hand te schudden, bij te praten etc.

    Tijdens het googlen kwam ik op uw pagina terecht. Ik was in eerste instantie enthousiast toen ik ‘Lange receptierij’ vond. Echter, in plaats dat u antwoord geeft op de vraag, geeft u aan dat het nu eenmaal de gewoonte is dat mensen bij binnenkomst feliciteren en dat daarbij een rij kan ontstaan, het meestal niet zo’n vaart loopt, mensen zich anders gedragen tijdens een afscheidsreceptie dan tijdens een huwelijksreceptie etc. Dat is toch helemaal geen antwoord op de vraag? Ik hoop dat ik tijdens het verder googlen alsnog antwoord vind op mijn vraag.Sommige HTML is toegestaan