Spring naar inhoud


Geen zin in huwelijksjubileum

Beste Beatrijs,

Sinds een half jaar heeft mijn dochter van vijftien stevige verkering met een jongen van bijna twintig. Het kostte ons enige tijd om hier overheen te komen. Net nu we hier een beetje aan gewend zijn, dient het volgende probleem zich aan. De ouders van de vriend van mijn dochter hebben ons uitgenodigd voor hun 25-jarig huwelijksfeest. We hebben met hen echter nog geen kennis gemaakt. We willen dus niet gaan, maar voor onze dochter zal dat vervelend zijn. Hoe kunnen we dit oplossen op een subtiele manier, die voor alle partijen aanvaardbaar is?

Niet in feeststemming

Beste Niet in,

U kent die mensen niet, dus u gaat ook niet naar hun 25-jarig huwelijksfeest, dat is zonneklaar. Op feestjes waar u gastheer noch gastvrouw kent, hebt u niets te zoeken. (De uitnodiging is ook een beetje maf.) U schrijft een hartelijk kaartje met felicitaties en deelt mee dat u tot uw spijt niet in staat zult zijn op het feest te verschijnen. Een reden hoeft u verder niet te geven. U kunt, als u wilt, ook nog schrijven dat u hoopt hen bij een andere gelegenheid eens te ontmoeten.

Ik begrijp niet waarom het voor uw dochter vervelend is als u niet naar dat feest gaat. Zij zal toch wel vaker naar feestjes zonder haar ouders gaan? Wat kan het haar schelen dat u daar niet ook rondhangt? Een bijeenkomst waarbij wederzijdse (schoon)ouders elkaar leren kennen bij een kopje thee is echt iets heel anders. En dat komt later wel een keer. Of niet natuurlijk, want verkeringen van 15-jarigen kunnen heel snel weer voorbij zijn. Haast voor (schoon)ouderlijke kennismaking is in ieder geval niet geboden.

Artikelen in Huwelijksjubileum, Schoonfamilie, Tieners.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan