Spring naar inhoud


Vrouw wil niet naakt recreëren

Beste Beatrijs,

Als het weer het toelaat, loop ik het liefste naakt. Mijn vrouw is op mijn aandringen wel eens een keertje mee geweest naar een sauna en zelfs een keer naar een naaktstrand, maar ze vindt het niks. Ik kan haar er maar niet van overtuigen dat het helemaal niets met seks te maken heeft, en dat het gewoon heerlijk is om geen kleren aan te hebben. We hebben een tuin waar niemand in kan kijken, toch wilde ze afgelopen zomer dus echt niet uit de kleren.

Ik krijg van haar te horen dat ik niet normaal ben. Volgens haar is naakt alleen onder de douche goed en verder nergens. Ik wil me alleen maar vrij voelen. Wat kan ik doen om haar te overtuigen van mijn vrijheidszin? Ik ga wel alleen naar de sauna en het naaktstrand, maar gezellig is anders.

Bloot in m’n eentje

Beste Bloot in,

Als uw vrouw niet naakt wil lopen, dan wil ze dat niet. Heel eenvoudig. Oefen geen druk op haar uit om uit de kleren te gaan, want als ze daar geen zin heeft, dan hoeft dat niet. Blijkbaar voelt ze zich naakt niet op haar gemak, dus waarom zou ze dan overgehaald moeten worden? Naaktrecreatie is een hobby, zoals motorrijden en vogels observeren. Als een stel allebei aardigheid heeft in zo’n activiteit, dan doen ze het samen. Als maar één van de twee het leuk vindt, dan doet hij/zij dat in z’n eentje. U vindt dat niet ‘gezellig’. Tja. U moet afwegen wat voor u belangrijker is. Gezellig samen met uw vrouw iets gekleeds doen of ongezellig in uw eentje naakt recrëeren. Zo liggen de kaarten en de keuze is verder aan u.

Artikelen in Het publieke domein, Huwelijk en scheiding.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Blootgewoon schrijft

    Om nu te zeggen, “Als uw vrouw niet naakt wil lopen, dan wil ze dat niet. Heel eenvoudig.” en “Blijkbaar voelt ze zich naakt niet op haar gemak,” is wel erg eenvoudig. De vraag lijkt me ‘hoe kun je haar op haar gemak leren voelen?’. Waarschijnlijk voelt ze zich naakt ongemakkelijk vanwege het (misplaatste) culturele taboe dat daar op rust. En waarom moet de persoon die het prettig vind om naakt te recreëren zich altijd aankleden? Dat voelt zoals vroeger waar de niet-roker zich altijd aan moet passen aan de wel-rokers. Ik voel mezelf bijvoorbeeld naakt veel meer op mijn gemak als met kleding aan. Ik kan mezelf dan veel beter ontspannen. Met mijn vrouw gaan we op vakantie (Andalusia, Spanje) bijvoorbeeld vaak/meestal naar ‘clothing optional’ stranden. Daar is de ene helft naakt, de andere helft niet. De ene helft van een gezin/groep wel, de andere niet. Dat voelt natuurlijk aan en zowel mijn vrouw, de kinderen en ik voelen ons daar op ons gemak. Die mentaliteit zou ik graag in Nederland ook wel eens terug willen zien. Wij vinden onszelf altijd zo vooruitstrevend, maar als puntje bij paaltje komt zijn we aartsconservatief.

  2. Sanderien schrijft

    @Blootgewoon: waarom moet de persoon die het NIET prettig om naakt te recreëren zich altijd uitkleden? Sommige mensen hebben gewoon moeite met naakt, ongeacht achtergrond, opvoeding of opleiding, en het heeft geen zin om ze te dwingen of ‘op z’n gemak leren voelen’. Sommige dingen wil je gewoon niet. Ik wil bijv. geen alcohol drinken, ik vind het smerig. Moet ik dan maar alcohol drinken tijdens een feestje om gezellig mee te doen? Ik dacht het niet. Naaktheid staat voor veel mensen gelijk aan kwetsbaarheid. Ze willen gewoon niet, klaar uit! Respecteer dat, in plaats van beledigd te zijn. Heel prettig dat mensen zich naakt fijn voelen, maar er zijn ook een heleboel mensen die zich dat niet voelen. Leef en laat leven.Sommige HTML is toegestaan