Spring naar inhoud


Omgangsvormen in de sauna

Beste Beatrijs,

Sinds kort ben ik (vrouw, 50-plus) lid van een sportclub waarin zich ook een sauna bevindt voor gemengd gebruik. De dresscode is duidelijk: men is naakt, eventueel met handdoek om op te zitten. Vaak ben ik er met mijn vriend, maar soms ook in mijn eentje. Iedereen doet z’n best om niet al te opvallend te gluren naar de andere aanwezigen. Maar wat als je een bekende (m/v) tegenkomt? Bijvoorbeeld een collega, of een bekende van de hockeyclub van mijn kind. Moet ik mijn vriend voorstellen aan de bekende? Bij een toevallige ontmoeting op straat zou ik dit wel doen, maar als je allemaal in je blootje zit voelt het toch wat gênant.

Bekenden in de sauna

Beste Bekenden in de sauna,

Het hangt ervan af of de sauna die u frequenteert een sociaal of een individueel karakter heeft. Dat verschilt van sauna tot sauna. Als de code is dat er gezwegen wordt (dat iedereen daar voor zichzelf zit zoals in de wachtkamer van de huisarts), volstaat het om bekenden met een knikje te begroeten. U hoeft uw vriend dan niet aan toevallig aanwezige bekenden voor te stellen en u doet er verder het zwijgen toe. Als de code in uw sauna wel een sociaal karakter heeft – wanneer het lijkt op een café, waar mensen met bekenden, soms ook met onbekenden, zitten te praten, dan stelt u uw vriend wél voor en voert eventueel een gesprekje.

Artikelen in Aanspreken en begroeten.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan