Spring naar inhoud


Hoe privé is een wc?

Beste Beatrijs,

Ik geef bij mij thuis een Oost-Europese jongeman Nederlandse les tegen betaling. Inmiddels is hij drie keer geweest en elke keer kondigt hij halverwege de les aan dat hij naar de wc moet en vervolgens gaat hij uitgebreid staan urineren in mijn privétoilet. De laatste keer heb ik gevraagd of hij dat thuis kan doen. Zijn antwoord was dat hij veel thee had gedronken. Wat kan ik de volgende keer doen als hij hier is? Ik ben niet zo assertief. Moet ik de wc-deur van te voren op slot draaien of is er een betere oplossing? De les duurt een uur. Hij woont op vijf minuten fietsen bij mij vandaan en heeft geen gezondheidsprobleem.

Andermans wc gebruiken

Beste Andermans wc gebruiken,

U ontvangt iemand thuis. Of dat verblijf nu gezelligheidsdoeleinden heeft of een zakelijk karakter, u kunt een gast niet de toegang tot uw wc ontzeggen. Gebruik maken van de toiletfaciliteiten is inbegrepen in huisbezoek. U hebt een keer bezwaar gemaakt tegen de vrijmoedigheid die uw leerling zich permitteerde door hem te vragen om in zijn eigen huis naar de wc te gaan. Voor iemand die zich niet assertief noemt was dat een behoorlijk assertieve (en ongastvrije) actie . Meer kunt u niet doen. En nu maar hopen dat de leerling uw aanmaning ter harte neemt. Als hij ondanks uw tegenzin weer aanstalten maakt om uw wc te betreden, is er overigens geen manier om hem tegen te houden. Niet alleen uit oogpunt van medemenselijkheid, maar u wilt toch ook geen ongelukjes op uw kamerbreed tapijt?

Artikelen in Visite.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Krijn Schoonderwoerd schrijft

    Advies: Ga zelf naar die leerling toe om les te geven, dan bent u ook wekelijks van dat toiletgezeur af. Je kan het gewoon niet maken om te zeggen dat hij in zijn eigen huis maar naar de WC moet gaan. Klinkt niet echt gastvrij. Hij woont toch maar op vijf minuten fietsen bij u vandaan? Kleine moeite dan toch om bij hem thuis les te geven? Een win-win situatie. Jouw huis wordt niet meer bevuild door zijn wekelijkse toiletbezoek, en het les geven kan dan gewoon bij hem thuis plaatsvinden. Het is toch maar vijf minuten fietsen.Sommige HTML is toegestaan