Spring naar inhoud


Roken in eigen huis

Beste Beatrijs,

Met een drietal anderen zit ik in het bestuur van een vrijwilligersclub. Een paar keer per jaar komen we een avond samen om te vergaderen, om de beurt bij een van de leden thuis. Laatst waren we bij iemand die in zijn eigen huis ging zitten roken. Ik kan absoluut niet tegen sigarettenrook. Ik heb naderhand dagenlang keelpijn gehad en heb me voorgenomen om, als het volgende keer weer bij die persoon thuis is, met een smoes af te zeggen voor de vergadering. Toch blijft de vraag me bezighouden: kun je iemand vragen niet in zijn eigen huis te roken omdat jij als gast er niet tegen kunt?

Roken in eigen huis

Beste Roken in eigen huis,

Mensen die kampen met allergieën kunnen altijd vragen om bijeenkomsten rookvrij te houden, ook aan een roker in zijn eigen huis. Afgezien daarvan: vergaderingen zijn een soort van werk. Ook al gaat het om vrijwilligerswerk, het is nog steeds werk. Op het werk wordt niet gerookt. Dat is overal verboden. U kunt heel goed aan uw collega-vrijwilliger vragen om tijdens de vergaderingen niet te roken, ook al speelt die vergadering zich af in zijn eigen huis. U zegt tegen hem: ‘Sorry, zou ik je kunnen vragen om niet te roken tijdens de vergadering? Ik kan er niet goed tegen.’ Een normaal beschaafd persoon zal uw wens honoreren. Als hij weigert omdat hij in zijn eigen huis het recht heeft om te roken, kunt u alsnog vertrekken.

Artikelen in Verslavingen, Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Greet schrijft

    Ik ben een stevige roker en dat kun je vernemen in mijn huis. Ik geef lessen aan huis. Een les duurt 2 tot 2,5 uur. Maar ik rook beslist niet tijdens de les. Ik vind dat asociaal. En van tevoren wordt alles goed geIucht. In de pauze rook ik wel, buiten.
    Dus mevrouw, rustig vragen. Tijdens dit soort bijeenkomsten is het eigen huis even geen eigen huis. Of u er nu last van heeft of niet, doet niet ter zake. Er hoort gewoon niet gerookt te worden.Sommige HTML is toegestaan