Spring naar inhoud


Roken op een terras

Beste Beatrijs,

Ik drink regelmatig koffie op een terras bij mij in de buurt. Een van de frequente gasten rookt voortdurend zware shag die stankoverlast geeft en mijn luchtwegen prikkelt. Hij wasemt een enorme rookgeur uit. Kan ik hem vragen om niet te roken? Het personeel wil hem er niet op aanspreken.

Last van zware shag

Beste Last van zware shag,

Op een terras in de buitenlucht, waar de uitbater asbakken op tafeltjes heeft gezet, kunt u aanwezigen niet vragen om niet te roken. Dat die asbakken er staan is voor rokers precies de reden om er te gaan zitten. Heb geduld: het algehele terrassenrookverbod zal niet lang meer op zich laten wachten. Wat u in de tussentijd kunt doen is nagaan hoe de windrichting staat (kijk hoe de vlaggen wapperen of steek een bevochtigde vinger in de lucht) en vragen of de shagroker aan het aflandige deel van het terras wil gaan zitten, zodat zijn rook niet het terras op waait, maar juist ervan af. Als u zelf aan het aanlandige eind van het terras gaat zitten, zal de overlast minimaal zijn.

Artikelen in Horeca, Verslavingen.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. corrie schrijft

  Ga lekker binnen zitten.

 2. Sylvia schrijft

  Gelukkig zal het zich in de toekomst vanzelf oplossen als het verboden wordt om op het terras te roken. Rokers kunnen dan lekker thuis roken. Het liefst binnen zodat buren er geen last van hebben.

 3. Andrea schrijft

  Als roker moet ik tegenwoordig op een apart stukje van een terras zitten. Ik vind het geen probleem om rekening te houden met niet rokers, maar als ik daar geen kop koffie geserveerd krijg. Dat vind ik belachelijk.
  Bovendien heb ik zelf last van al die bezoekers die met de auto komen en hun auto met schadelijke gassen/fijnstof naast het terras parkeren. Daar hoor ik de niet rokers niet over, graag dan een beleid van gelijke monniken, gelijke kappen.Sommige HTML is toegestaan