Spring naar inhoud


Stoelen afstaan op een terras

Beste Beatrijs,

Op een zonnige zaterdagochtend zit ik alleen aan een tafeltje op een terras aan het water. Ik bestel koffie en wil in alle rust van het mooie weer genieten en een krantje lezen. Het terras loopt snel vol. Binnen een kwartier wordt mij dan door verschillende mensen gevraagd of de plaatsen aan mijn tafeltje nog vrij zijn, of ik er bezwaar tegen heb dat ze bij mij komen zitten. Ik wimpel de eerste twee af. Na het derde verzoek heb ik zo de pest in dat ik wegloop. Ik wil geen gesprekken horen van onbekenden, ik wil ongestoord mijn krant lezen. Ik haal het zelf ook niet in mijn hoofd bij anderen aan een tafeltje te gaan zitten, omdat ik hun privacy respecteer. Wat zegt de etiquette hierover?

Tafeltje delen

Beste Tafeltje delen,

De terrasetiquette luidt dat een enkeling geen aanspraak kan maken op een tafel-met-vier-stoelen. Daarvoor is het te druk en willen er te veel mensen lekker in de zon zitten. U legt weinig begrip voor anderen en veel egocentrisme aan de dag, wanneer u nee zegt tegen mensen die van de lege stoelen gebruik willen maken. Het helpt ook niet, zoals u merkt, want als u er een paar wegstuurt, komen de volgenden er al weer aan. De terrasuitbater zal evenmin blij zijn met uw monopoliseringsdrang. Die wil ook z’n terras te gelde maken. Mijn advies is: schik een beetje in en gun die mensen ook een plaatsje in de zon. U hoeft niet met hen te converseren, u hoeft niet naar hun gesprekken te luisteren, u kunt gewoon doorgaan met uw koffie en uw krant.

Artikelen in Horeca.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Maarten schrijft

    Op een zonnige weekenddag ongestoord uw krantje lezen op een terrasje? Woont u al lang in Nederland?Sommige HTML is toegestaan