Spring naar inhoud


Terrastafel delen

Beste Beatrijs,

Om uit te blazen van een drukke werkweek ging ik koffiedrinken op een terras. Het was vol en ik zat alleen aan een tafeltje in de zon. Mijn rust werd verstoord door een druk pratende moeder en haar puberdochter. Zij vroegen mij of ze bij mijn tafel mochten plaatsnemen. Mijn antwoord luidde: ‘Liever niet’, waarop het tweetal teleurgesteld wegliep. Ik vind dat ik in mijn recht stond, want daar betaal ik tenslotte voor. Heb ik gelijk?

Een tafel delen

Beste Een tafel delen,

Het spijt me, maar u had geen gelijk. U hebt geen recht op en betaalt ook niet voor een privé tafel met drie lege stoelen op een vol terras. U betaalt voor een consumptie en een zitplaats, en als het druk is op het terras (alle tafels bezet) is het goed gebruik dat nieuwkomers de lege stoelen mogen bezetten en aanschuiven bij een tafel met een of twee mensen. Degene die er al zit (u in dit geval) heeft even veel of even weinig last van het gesprek dat aan uw eigen tafel wordt gevoerd als van het gesprek aan de tafel er vlak naast. Nota bene: dit is specifieke terras- en café-etiquette. In een restaurant, waar u een maaltijd gebruikt, hebt u wel recht op een tafel voor uzelf.

Artikelen in Horeca.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Rob vdM schrijft

    Heb deze situatie eens meegemaakt tijden vlaggetjesdag op Scheveningen, op een terras. Ja bloedirritant, vreemden die bij je aanschuiven. Maar Beatrijs heeft inderdaad gelijk.Sommige HTML is toegestaan