Spring naar inhoud


Gastvrouw met te veel noten op haar zang

Beste Beatrijs,

Van een oude vriendin, die ik al heel lang niet gesproken heb, kreeg ik een uitnodiging voor haar 60ste verjaardag die ze ergens in een zaaltje gaat vieren. Op de kaart staat dat ze het leuk zou vinden als je iets meeneemt voor de high tea en de potluck. De potluck staat uitgelegd als een groepsdiner waarvoor iedereen zelfgemaakt eten meebrengt en dan net iets meer dan je zelf zou opeten. Onderaan de uitnodiging staat: ‘Cadeau: leuk. Geld: de helft geef ik aan een goed doel dat met kinderen te maken heeft.’ Ik weet niets van haar financiële situatie, maar ik vind het een beetje veel om én iets voor de high tea te bakken én iets voor de maaltijd te maken én een cadeau (of geld) te geven. Bovendien is het anderhalf uur rijden naar haar toe.

Overvraagde gast

Beste Overvraagde gast,

Neem één ruime schotel met eten mee, iets zoets of iets hartigs of een salade, net waar u aardigheid in hebt om te maken, en laat het daar verder bij. Twee gerechten meenemen is te veel. Dat komt ook nooit op. Kies dus ofwel voor een bijdrage aan de high tea ofwel voor een bijdrage aan de maaltijd. Een cadeau of geldschenking kunt u verder laten zitten, want met deze extra suggesties doet de jarige echt een te zwaar beroep op de genodigden. Aan gasten hoor je niet te vragen of ze én hun eigen eten én ook nog een cadeau dan wel geld willen meebrengen. Het is het een of het ander of geen van beide – er zijn ook feestjesgevers die hun gasten bezweren om elk cadeau achterwege te laten.

Als u al met al niet het benodigde enthousiasme kunt opbrengen voor een feestje van een veeleisende vriendin met wie u nauwelijks nog contact hebt en waarvoor u anderhalf uur heen en anderhalf uur terug moet reizen, dan stuurt u een felicitatiekaart met afzegging. In dat geval bent u gevrijwaard van zowel het sturen van een cadeau als het overmaken van geld.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan