Spring naar inhoud


Gastvrouw verzaakt plicht

Beste Beatrijs,

Een nichtje van mij, getrouwd en drie kleine kinderen, heeft sinds enige tijd met goedkeuring van haar man een tweede relatie met een vrouw. Deze vrouw is ook getrouwd en heeft kinderen. Ik zie mijn nicht, op wie ik erg gesteld ben, regelmatig op de verjaardagen van haar kinderen. En dan komt ‘haar vrouw’ met man en kinderen ook. Bij binnenkomst van dit gezin vertrekt mijn nicht met haar geliefde voor enige tijd naar boven. Want zij willen hun beider jonge kinderen niet met hun liefde confronteren. De vaders houden dan een oogje op de kinderen.

Op zichzelf prima, maar soms duurt dat een half uur tot drie kwartier, wat ik wel lang vind. Als mijn nicht met ‘haar vrouw’ zichtbaar gelukkig naar beneden komen, gaan zij samen kletsen in de keuken en mengen zich niet met de visite. Op het einde van het feestje wordt het ritueel herhaald: het tweetal verdwijnt voor enige tijd naar boven, daarna wordt er afscheid genomen en vertrekt het gezin. Ik voel me genegeerd en aan mijn lot overgelaten. Natuurlijk kan ik mezelf best met de andere gasten amuseren, maar ik voel me toch enigszins onthand. Hoe kan ik dit bespreekbaar maken zonder ruzie? Of zit ik helemaal verkeerd en is het alleen laten van de visite oké?

Gastvrouw knijpt ertussenuit

Beste Gastvrouw knijpt ertussenuit,

Een echtpaar heeft allerlei mensen uitgenodigd voor een kinderverjaardag en tijdens de feestelijkheden verdwijnt de vrouw des huizes met een paramour tot twee keer toe naar boven om zich gedurende onbepaalde tijd aan privégenoegens over te geven. Dit is een even merkwaardige als onbeleefde gang van zaken. Wie een feestje geeft wordt geacht zich in de huiskamer te bevinden en aandacht aan de gasten te besteden. Kinderfeestjes brengen verplichtingen met zich mee op het gebied van gesuperviseerd kindervertier. Een feestje is sowieso niet de goede gelegenheid voor amoureuze privécontacten van de gastvrouw dan wel -heer. Of die contacten nu van echtelijke of buitenechtelijke aard zijn doet niet ter zake.

Ik raad u aan uw gevoel van buitengeslotenheid ter sprake te brengen met uw nichtje en haar te vragen of ze de kinderfeestjes en haar polyamorische activiteiten gescheiden zou willen houden, omdat u liever niet met uw neus bovenop haar liefdesleven zit. Als u zo’n goede relatie met haar hebt, zal ze vast wel rekening met u willen houden. Voor de andere gasten is het ook prettiger om zich niet te hoeven afvragen of zij zijn uitgenodigd ter verhoging van de feestvreugde of dat hun aanwezigheid alleen maar dient als dekmantel voor wat zich elders in huis afspeelt en als bliksemafleider voor de kinderen.

Artikelen in Visite.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Alberta schrijft

    Nou Beatrijs, ik vind je reactie heel netjes tegen het onderkoelde aan. Ik vind het volkomen belachelijk wat hier gebeurt. Dat iedereen dat maar pikt en als ‘normaal’ accepteert….. Te gek gewoon. Afgezien nog van de bizarre situatie dat dit allemaal door de omgeving als normaal wordt ervaren, getuigt het van weinig respect voor 1) je echtgenoten en 2) je gasten als je zo open en bloot met elkaar sex gaat hebben terwijl beneden een kamer vol zit. Ik zou het vertikken daar nog één voet over de drempel te zetten. Deze mensen zijn helemaal doorgeslagen in hun houding dat alles maar moet kunnen.

  2. Brechtje schrijft

    Hoe vreemd dat deze gelegenheid wordt gebruikt voor de prive geneugten van de beide dames. Natuurlijk hoor je als gastvrouw er te zijn voor je kinderen en gasten. Voor hun samenzijn horen ze gewoon een ander tijdstip te plannen. Helaas denk ik niet dat er iets van zeggen zin heeft, beider gezinnen zijn blijkbaar al akkoord gegaan met deze ‘verdwijning’. Bedenk van te voren hoe ze reageren als u er iets van zou zeggen en zouden ze uw reactie wel begrijpen als ze al zelf niet kunnen bedenken dat dit niet kan?Sommige HTML is toegestaan