Spring naar inhoud


Circuleren op feestjes

Beste Beatrijs,

Alweer 13 jaar zijn mijn tweede man en ik getrouwd. Wij zijn 71 en 65 jaar oud. Nu moet je elkaar nooit willen veranderen op deze leeftijd – dat is niet verstandig. Er is echter een ding wat me stoort en waar we het maar niet over eens worden: zijn gedrag in gezelschap, visite, verjaardagen, feestjes. Mijn man wendt zich tot degene die naast hem zit of staat en knoopt een gesprek aan. Dit doet hij heel intensief en wel zo dat zij beiden niets meer horen of zien van de rest van het gezelschap gedurende de rest van de bijeenkomst. Het is leuk om een boeiend gesprek te voeren, maar volgens mij mag dit er nooit toe leiden dat men zichzelf van de rest van het gezelschap afsluit. Mijn man begrijpt niet waar ik moeilijk over doe.

Een beetje circuleren?

Beste Een beetje circuleren,

Het is inderdaad niet erg gepast om een ander urenlang te monopoliseren op een feestje. Maar ja, als uw man 71 is, lijkt de kans me klein dat hij deze gewoonte nog zal afleren. U kunt er verder niets aan doen. U moet er maar op vertrouwen dat zijn gesprekspartners mans genoeg zijn om weer eens een eind aan het gesprek te maken. De meeste mensen hebben die behendigheid wel. En als ze die niet hebben, is het hun eigen taak om zichzelf die vaardigheid aan te leren. U hoeft zich als echtgenote niet verantwoordelijk te voelen voor deze betrekkelijk geringe overtreding van uw man, bedoel ik maar. De taak om gasten te redden uit de klauwen van niet-aflatende medegasten ligt op het bordje van de gastvrouw/heer.

Artikelen in Visite.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan