Spring naar inhoud


Poseren met zwager

Beste Beatrijs,

Over een tijdje zijn mijn schoonouders dertig jaar getrouwd. Zij kunnen zich vaak wat dwingend opstellen en leveren vaak ongevraagd commentaar op van alles, zodat ik niet echt warme gevoelens voor hen koester. Zij hebben nog een andere zoon, mijn zwager dus, met wie ik ook geen goede band heb. Hij is het type einzelgänger met gebruiksaanwijzing. Nu liet mijn schoonmoeder zich onlangs ontvallen dat zij voor hun jubileum graag een foto cadeau wil krijgen, waar mijn vriend, mijn zwager en ik op staan. Ik voel hier eerlijk gezegd niks voor. Ik hou al niet van geposeerde foto’s en daarbij vind ik het een vreemd tafereel: twee broers en de geliefde van één van hen. Moet ik het verzoek van mijn schoonouders inwilligen? Of is het een idee om twee aparte foto’s te laten maken, een van de twee broers samen, en een van mijn vriend met mij?

Niet met z’n drieën

Beste Niet met z’n drieën,

Uw schoonouders willen graag een foto van hun nageslacht met partners. Uw zwager is kennelijk vrijgezel, dus u bent de enige partner. Dat uw schoonouders u willen insluiten bij de foto is een gebaar van toenadering. Ze demonstreren daarmee dat ze u beschouwen als deel van de familie. Ze hebben natuurlijk uit het verleden al genoeg foto’s van hun zoons samen. Als ze nu een mooie, speciaal gemaakte foto willen waar u ook op staat, laten ze zien dat de situatie veranderd is: niet meer twee zoons alleen, maar twee zoons van wie er een een partner heeft. Er is niets vreemds aan dat tafereel. Zo ziet de jongere generatie eruit op dit moment.

Doe uw schoonouders een plezier en geef gehoor aan hun verzoek, ook al voelt u zich niet op uw gemak met uw zwager. Op de foto gaan met iemand van de schoonfamilie kan werkelijk geen kwaad. Terwijl protesteren en weigeren om met uw zwager op de foto te gaan wel degelijk kwaad kan binnen de toch al lichtelijk precaire relatie tussen u en uw schoonfamilie.

Artikelen in Schoonfamilie.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Anne schrijft

    En het hoeft ook geen statig portret te zijn, met een gedrapeerd fluweel als achtergrond. Het kan ook bij dat leuke hekje op de dijk, ofzoiets.

  2. Helena schrijft

    Beetje grappig, ik voelde me net een ietsiepietsie beetje afgewezen omdat ik na 2.5 jaar zeer subtiel niet mee op de familiefoto mocht (iemand moest de foto nemen, toch? Zelfontspanners zijn voor amateurs?).. alsof het allemaal nog niet serieus genoeg was en ik er niet helemaal bij hoorde. Wat dat gevoel nog versterkt is, dat een kant-en-klaar ingelijst fotootje van mijn partner en mezelf op oma’s jubileumfeest nergens te bekennen is in de rusthuiskamer, daar waar wel een 30-tal (verouderde) foto’s van mijn partner en zijn zus overal verspreid staan en hangen. Niemand is verplicht om een kadofotootje uit te stallen natuurlijk.. maar zo zie je maar, het is nooit goed :)Sommige HTML is toegestaan