Spring naar inhoud


Ik wil mijn zwager niet kwijt

Beste Beatrijs,

Mijn zus en zwager zijn bijna dertig jaar getrouwd. Sinds een paar maanden woont mijn zus ergens anders, omdat volgens haar hun relatie al jaren niets voorstelde. Mijn zwager doet erg zijn best om haar terug te winnen, maar vooralsnog zonder succes. Mijn probleem is dat ik geen partij wil kiezen. Op een etentje had ik hen beiden uitgenodigd. Mijn zus liet me naderhand weten dat dit voor haar zwaar was. Ik wil haar wel steunen, maar tegelijk wil ik mijn zwager niet buitensluiten. Hij wil graag met de familie blijven omgaan. Ik had altijd een goed contact met hem: biljartavondjes, we zitten in dezelfde fietsclub met sportieve fietsuitjes in de Ardennen. Gaat mijn zus voor, omdat zij mijn echte familie is? Moet ik aparte afspraken met hen maken? Of moet ik beiden welkom heten en hen het verder zelf laten uitzoeken?

Zus of zwager?

Beste Zus of zwager,

Als uw zus bij haar man weg is, is het een slecht idee om hen samen bij u thuis uit te nodigen. Het is uw taak niet om een verzoening te forceren. Dat zullen ze toch echt zelf moeten regelen. Ook al wil uw zwager graag bij de familie blijven horen, op dit moment heeft hij niets te zoeken bij familiegelegenheden en als u bijvoorbeeld een feestje of etentje met familie geeft, zou u prioriteit aan uw zus moeten geven en uw zwager erbuiten laten. Voor het overige deel kunt u prima de vriendschap met uw (ex)zwager in stand houden. U kunt met hem naar biljartavondjes gaan, op fietsexcursie in de Ardennen – allemaal gezellig en niets op tegen. Houd hem alleen bij uw zus uit de buurt en begeef u niet in de intimiteit van zijn echtscheidingsperikelen.

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan