Spring naar inhoud


Geen zin in huwelijksjubileum

Beste Beatrijs,

De schoonouders van onze jongste zoon hebben ons uitgenodigd voor het vieren van hun 35-jarig huwelijksfeest in gezelschap van hun grote familie, kinderen, kleinkinderen, tijdens een brunch, niet in onze woonplaats. Wij hebben deze schoonouders natuurlijk op de bruiloft van onze zoon ontmoet. Zij zijn zo’n twintig jaar jonger dan wijzelf (wij zijn eind zeventig). Het zijn best aardige mensen, maar meer ook niet. Wij voelen weinig voor dat feest. Maar hoe vertellen we dat aan het bruidspaar en aan onze zoon en schoondochter? Wij willen niemand kwetsen.

Onwillige bruiloftsgasten

Beste Onwillig,

Deze mensen zijn familie noch vrienden van u, dus u hoeft zich niet in het minst verplicht te voelen. Pak de doos met smoezen uit de kast en zoek een mooie uit. Bel ze ruim van tevoren op en kondig uw afwezigheid aan: “Een van u beiden voelt zich de laatste tijd niet zo lekker, heeft moeite met lopen of een ander kwaaltje, zo’n verre reis brengt u niet makkelijk op, u heeft dan al een andere afspraak gepland waar u niet onderuit kunt,” – u kunt vast wel iets verzinnen wat plausibel klinkt. Het excuus mag trouwens best slap zijn – het is op uw leeftijd heel normaal dat u niet elke gelegenheid om feest te vieren met beide handen aangrijpt, temeer omdat u niet bij de intimi van het bruidspaar hoort. Tegen uw zoon en schoondochter vertelt u hetzelfde verhaal: dat het u vreselijk spijt, maar dat u het niet op kunt te brengen, te moe, te ver, te inspannend, of wat dan ook.

Stuur het bruidspaar vlak voor de feestdag nog een fijn bloemenboeket, voorzien van de beste wensen. Ik verzeker u dat niemand zich beledigd zal voelen.

Artikelen in Huwelijksjubileum, Ouders en volwassen kinderen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan