Spring naar inhoud


Kind naar beautyfarm

Beste Beatrijs,

Ik ben een meisje van 12 jaar en ik zit in de brugklas. Eén van mijn vriendinnen gaat vier dagen naar een beautyfarm en ze heeft mij mee gevraagd. Mijn ouders vinden het flauwekul dat meisjes van 12 al naar een beautyfarm gaan, maar ik heb er nu al zin in. Wat is uw mening hierover?

Edelsteentje (onbewerkt)

Beste Edelsteentje,

Persoonlijk vind ik beautyfarmverblijf een wel zeer onbenullige manier om je vrije tijd door te brengen. Of mensen nu 12, 25, 45 of 65 jaar zijn, ik vind het voor iedereen zonde van de tijd. Er zijn zoveel leukere, interessantere dingen te doen dan te tutten met je lichaam, je nagels en je kapsel. Ik vind het een narcistische tijdpassering. Misschien is het iets voor slovende vrouwen die zich eens een tijdje willen laten verwennen, omdat ze zo moe zijn van het harde werken, maar een meisje van 12 hoeft toch niet door schoonheidsspecialistes in de watten gelegd te worden? Een meisje van 12 moet een sport doen waar ze plezier in heeft, of ze moet lekker met haar vriendinnen en de hond een wandeling maken en daarna poffertjes gaan eten, of naar een spannende film, of een dagje naar een tropisch zwemparadijs – dat zijn allemaal veel betere tijdsbestedingen dan een beautyfarm. En nog wel vier dagen! Daar moet je toch niet aan denken! Hoeveel keer moet je je nagels wel niet lakken in die vier dagen?

Als het nou één dag was, zou ik (als moeder) zeggen: vooruit dan maar. Maar na vier dagen beautyfarm vrees ik dat je IQ tien punten is gezakt. Als ik een dochter van 12 had, zou ik het, denk ik, niet toestaan. Maar misschien heb jij met jouw ouders meer geluk.

Artikelen in Kinderen, Kinderopvoeding.


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Boterbloempje schrijft

  Dit bericht is al een lange tijd geplaatst maar wil hier toch nog even op reageren.

  Als mijn vriendin mij hier naar toe had gevraagd had ik hier echt ontzettend enthousiast op hebben gereageerd net als edelsteentje.

  iedereen heeft z’n eigen behoefte, dat mijn buurmeisje nou graag wil voetballen met mij hoeft niet te betekenen dat ik maar mee moet gaan doen omdat het mijn leeftijd is.

  Toen ik zo oud was kreeg ik ook make-up voor sinterklaas, mijn tante vond het belachelijk. Ik niet, ik vond het echt helemaal geweldig! ik had hier om gevraagd en zou teleurgesteld zijn als ik i.p.v. make-up een springtouw had gekregen.

  Op die leeftijd is alles nieuw, je wilt alles proberen. De meisjes uit de 4e klas die hebben dat ook en ik vind dat mooi, dat wil ik ook!

  Zelfs ik groep 6 vond ik opmaken geweldig, dit heeft een tijdje geduurd en is daarna weer overgewaaid maar in begin eerste van de brugklas bloeide dat weer op en ben ik er weer mee begonnen.

  Ik vind het belachelijk dat je op die leeftijd nog niet in de watten gelegd mag worden. Het is hetzelfde als een weekendje weg naar het pretpark, ook dan word je in de watten gelegd maar dan op een andere manier.

 2. Kit de Meulenaer schrijft

  Ik ben het volkomen eens met Beatrijs; het is belachelijk om op deze leeftijd op deze manier in de watten te worden gelegd en op een beautyfarm is een meisje van deze leeftijd niet op haar plek. Als dat besef er niet is, wordt het tijd voor een inzichtgevend gesprek.

 3. jose schrijft

  het kan toch weinig kwaad, als het geen gewoonte wordt? misschien valt het wel ontzettend tegen en is dit kind het al snel beu, dat gefrut. of misschien is dit een kind dat wel van tutten en opmaken houdt, nou dat hou je dan uiteindelijk ook niet tegen. dat wil niet zeggen dat dit een slecht, dom of oppervlakkig kind is. het lijkt mij wel een interessante ervaring, zolang er voldoende inhoudelijks tegenover staat in de rest van haar leven. wel apart dat zo’n jong kind ook al naar beatrijs schrijft, misschien is ze wel erg voorlijk voor haar leeftijd. of hebben de ouders de brief soms geschreven?Sommige HTML is toegestaan