Spring naar inhoud


Corsage op huwelijksjubileum

Beste Beatrijs,

Mijn schoonouders zijn binnenkort 40 jaar getrouwd. Nu verwachten zij dat wij (de kinderen) een corsage regelen voor het dinertje dat zij ter ere van dit jubileum geven. Is dat inderdaad gebruikelijk?

Wie zet wie in de bloemetjes?

Beste Wie zet wie,

Uw vraag klinkt een beetje alsof het regelen van corsages net het laatste is waar u zin in hebt. U moet zich er op voorbereiden dat er nog wel meer van u verwacht wordt. Veertig jaar huwelijk is niet niks. De jubilarissen rekenen er op enigszins in het zonnetje te worden gezet. Er zal een cadeau moeten worden aangeboden; een of meer kinderen zullen een toespraak moeten houden of een grappige sketch opvoeren of een lied zingen; misschien is er een kleinkind dat ook iets over het voetlicht kan brengen.

Het organiseren van corsages is in dit licht een fluitje van een cent. Als uw vraag financieel van aard is (dus: wie betaalt de corsages voor de familieleden?) dan is het antwoord dat deze kosten voor rekening van de schoonouders komen. Zij betalen ook voor het diner en voor het bloemstuk dat eventueel op tafel staat. Doorgaans betalen gasten niet voor versieringen, tenzij dit van tevoren zo is afgesproken.

Artikelen in Huwelijksjubileum, Ouders en volwassen kinderen, Schoonfamilie.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan