Spring naar inhoud


Verliefd op medestudent

Beste Beatrijs,

Ik ben een studente van 19 jaar en al een jaar heel erg verliefd op een medestudent. Hij heeft mij laten weten niet hetzelfde voor mij te voelen. Ik doe mijn best – tot nu toe tevergeefs – om hem uit mijn hoofd te zetten, zodat ik kan uitkijken naar iemand met wie het wel klikt. Nu heb ik inderdaad een aardige jongen ontmoet, die mij ook leuk vindt. De laatste tijd trekken we steeds meer met elkaar op. Ik twijfel alleen of ik wel een relatie met hem wil beginnen, omdat mijn gevoelens voor die ander nog steeds zo sterk zijn. Dat zou tegenover geen van beiden eerlijk zijn. Maar ik heb ook geen zin om achter iemand aan te blijven lopen, die naar eigen zeggen niets met mij wil.

Wie van de twee?

Beste Wie van de twee,

Ga rustig door met uw onbeantwoorde liefde uit uw hoofd te zetten. Wanhoop niet, op een gegeven ogenblik lukt het echt wel. Begin geen relatie met die nieuwe ster aan uw firmament. Dat moet u alleen doen, wanneer u in liefde bent ontvlamd, maar daarvan lijkt geen sprake. Voorlopig is vriendschap met hem mooi genoeg. Doe verder alles wat u kan afleiden van uw vergeefse gevoelens: amuseer u met vrienden en vriendinnen, stort u in tijdopslorpende activiteiten, bijvoorbeeld extra hard studeren. Zorg ervoor dat u het te druk met andere dingen hebt om te somberen over uw liefdesleven. Als u er niet op gespitst bent, zult u vast weer iemand tegenkomen en dan is al het leed geleden.

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan