Spring naar inhoud


Kletsende kapper

Beste Beatrijs,

Ik ben erg tevreden over het werk van mijn kapper. Hij weet wat ik wil en levert goed resultaat. Het enige vervelende is dat hij veel te veel praat. Over zijn vakanties, de ziektes van zijn ouders en wat niet al. Als hij vragen aan mij stelt geef ik altijd kort antwoord. Helaas heeft hij niet door dat ik geen zin heb in zijn praatjes. Is er een manier om hem dat duidelijk te maken? Of kan ik beter een andere kapper zoeken?

Te veel geklets

Beste Te veel geklets,

Het is moeilijk om een goede kapper te vinden die zich houdt aan instructies van de klant. Als u tevreden bent over de uwe, raad ik u aan om zijn kletsverhalen voor lief te nemen. Een half uur of daaromtrent luisteren naar monologen die u niet interesseren is een betrekkelijk geringe prijs voor een goede coupe. Laat het gewoon over u heenkomen als een regenbui waar u toevallig doorheen moet fietsen. De man heeft blijkbaar een klankbord nodig. U hoeft alleen maar instemmend te mompelen en mm-mm te zeggen. U hoeft er niet eens uw eigen verhalen tegenover te stellen. Kleine moeite toch?

Artikelen in Taalgebruik, Zakelijke relaties.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Introvert schrijft

    Rijk zal de kapper zijn die ‘geen geklets tijdens het knippen’ vermarkt. Ik snak ook naar een kapper die gewoon zijn mond houdt en geen niemendalletjes met me deelt.

  2. Marie schrijft

    Helemaal gelijk! Waarom zou je ook praten met iemand die je inhuurt voor iets als je kapsel? Het is toch raar dat zo iemand een praatje maakt terwijl hij/zij met iets heel persoonlijks voor je bezig zijn? Hoe durven ze! Mond houden en doorwerken, want stel je voor dat we naar een ander moeten luisteren.Sommige HTML is toegestaan