Spring naar inhoud


Een e-mailuitnodiging voor een stel

Beste Beatrijs,

De neef van mijn man is kunstenaar en binnenkort wordt zijn werk voor het eerst tentoongesteld. Mijn man kreeg via de galeriehouder een uitnodiging voor de opening van deze expositie. De uitnodiging is alleen naar zijn mailadres verstuurd en alleen aan hem gericht. Ik vermoed dat ik ook welkom ben, maar ik heb toch een dilemma. Stel dat ik me vergis en dat de uitnodiging echt alleen voor mijn man bedoeld is? En stel dat ik niet ga omdat ik niet persoonlijk ben uitgenodigd, ben ik dan een zeur?

Een vage invitatie

Beste Een vage invitatie,

Niets is eenvoudiger dan ‘De heer en mevrouw Achternaam’ of de twee namen van een stel op een envelop te schrijven. Die adressering maakt in een oogopslag duidelijk dat een stel als stel is uitgenodigd. Per e-mail is dat lastiger, omdat degene die een massa-mailtje stuurt vaak maar één e-mailadres heeft van een stel. Maar de omstandigheden maken meestal wel duidelijk of een uitnodiging bedoeld is voor beiden of alleen voor de gemailde persoon. Dat laatste is voornamelijk het geval bij uitnodigingen in de zakelijke sfeer.

Bij persoonlijke uitnodigingen per e-mail voor verjaardagsfeestjes, huwelijken, openingen, recepties en dergelijke zijn wederhelften automatisch ingesloten. Tenzij de niet-aangeschreven helft van het stel degene die uitnodigt helemaal niet kent. Maar zelfs dan is de aanhang in principe ook welkom. In dit geval kent u de neef van uw man. Zo’n tentoonstelling is een grootscheepse aangelegenheid, waarvoor ruim wordt uitgenodigd. De neef wil heus niet een opening met anderhalve man en een paardenkop. Natuurlijk bent u welkom! De neef had alleen uw e-mailadres niet, zoals hij wel van meer bevriende stellen of familieleden maar één e-mailadres heeft. Het was hem te veel moeite om van al die aanhang de e-mailadressen te achterhalen. Dus ga er gewoon heen samen met uw man, u hoeft niet te vrezen dat u een party crasher bent. Als u thuis blijft omdat u geen mailtje op uw eigen adres hebt ontvangen, doet u moeilijk om niks.

Artikelen in Internet en e-mail.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marie schrijft

    Ik zou in dit geval uw man een rsvp laten sturen: bedankt voor de uitnodiging! Mijn vrouw en ik zien uit naar… etc.

    Op deze manier weet de neef in elk geval dat u beiden komt. Dat voorkomt een tweede communicatiefout in deze situatie.

  2. Brechtje schrijft

    Zou het een slordige vergissing kunnen betreffen? Mijn man was 25 jaar bij het bedrijf en hij mocht namen doorgeven wie hij uitgenodigd wilde hebben voor de receptie. Hij maakte de lijst op en ik hielp hem aan wie er gedacht moest worden. De lijst belandde al bij de secretaresse voordat ik er een blik op kon werpen en bij navraag was het ook gericht aan 1 naam van het stel. Helaas had de secretaresse niet even gechecked of het de bedoeling was voor een enkel persoon of een stel. Wij hebben bij de vergissingen een e-mail gestuurd voor herstel.Sommige HTML is toegestaan