Spring naar inhoud


Tweederangs uitnodiging

Beste Beatrijs,

Onlangs ontving mijn man per e-mail een uitnodiging van zijn zus voor een feestje. Indirect werden ik en onze kinderen van eind twintig die niet meer thuis wonen, ook uitgenodigd. Mijn man heeft zijn zus de mailadressen van mij en de kinderen toegestuurd met de opmerking dat hij denkt te weten dat de kinderen en ik een rechtstreekse uitnodiging leuker vinden dan een forward van hem. Sindsdien hebben wij niets meer vernomen. Ik voel er niet veel voor om te gaan. Mijn man vindt het fijn als ik meega. Kan ik deze indirecte uitnodiging afslaan? Hoe pak ik dit aan?

Via via uitgenodigd

Beste Via via uitgenodigd,

Doe er niet zo moeilijk over! Het is heel gebruikelijk dat van stellen die ergens voor worden uitgenodigd slechts één persoon de e-mail-invitatie krijgt. Bijvoorbeeld omdat degene die het feestje geeft altijd contact onderhoudt met de ene helft van een stel en niet met de andere. Uw schoonzuster geeft een feestje en nodigt daarvoor familie en vrienden uit. Nogal logisch dat pakweg de man van haar beste vriendin en de vrouw van haar broer hierbij inbegrepen zijn. Die hoeven geen aparte e-mail te krijgen. Wat de kinderen betreft: in de oorspronkelijke uitnodiging stond waarschijnlijk een zinnetje dat zij ook welkom zijn. Dit is een vrijblijvende uitnodiging. De bedoeling is dat u en uw man de kinderen laten weten dat ze ook mogen komen. Vervolgens kunnen de kinderen bedenken of ze dat leuk vinden of niet. Ze zijn in principe welkom, maar als ze geen zin of geen tijd hebben, blijven ze weg en ze hoeven zich niet eens af te melden omdat ze niet persoonlijk uitgenodigd zijn. Ideaal toch? Ga gewoon mee met uw man naar het feestje van uw schoonzuster. Uw kinderen kunnen zelf beslissen wat ze willen.

Artikelen in Schoonfamilie, Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marie schrijft

    De zus heeft het prima gedaan! Bekijk het eens zo: als je een uitnodiging per post stuurt, stuur je ook niet vier uitnodigingen voor man, vrouw en twee kinderen. Per gezin komt er één uitnodiging.
    Wat betreft de kinderen: waarschijnlijk zijn er geen neefjes en nichtjes uitgenodigd (dus: geen aparte uitnodiging), maar uw schoonzus stelt zich heel gastvrij op door aan te geven dat zij welkom zijn als ze er zin in hebben.Sommige HTML is toegestaan