Spring naar inhoud


Eindtijd op uitnodiging verjaardag?

Beste Beatrijs,

Binnenkort wil ik een verjaardagsfeestje geven. Omdat ik het niet tot diep in de nacht wil laten duren, denk ik erover om iets borrel- en barbecue-achtigs te doen vanaf eind van de middag tot een uur of tien ’s avonds. Is het volgens de etiquette wel gepast om een eindtijd op de uitnodiging te zetten?

Geen nachtbraker

Beste Geen nachtbraker,

Ja hoor, u kunt zeker een eindtijd op uw uitnodiging vermelden. ‘Graag nodig ik je uit voor een borrel/barbecue ter gelegenheid van mijn verjaardag dan en dan van 17.00 tot 22.00 uur.’ Daar is niks mis mee. Waarmee niet gezegd is dat ook iedereen zich hieraan zal houden. Bij gezelligheid zijn mensen geneigd de tijd te vergeten. Als u uw gasten daadwerkelijk om 22.00 uur uit uw tuin en huis wilt hebben, raad ik u aan om 21.00 uur de drankflessen weg te halen, en koffie en thee te serveren. Dat wordt allerwegen als een eindsignaal geïnterpreteerd.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan