Spring naar inhoud


Een feestje met een eindtijd

Beste Beatrijs,

Binnenkort word ik 65 jaar. Om dit te vieren heb ik een aantal vrienden en vriendinnen uitgenodigd op zondagmiddag van 14 tot 17 uur. Mijn kinderen en kleinkinderen komen dan in de loop van de middag. Zij blijven eten en daarna gaan ze naar huis. Ik organiseer het al een paar jaar zo en het bevalt me heel goed. Nu heeft een vriendin tegen me gezegd dat ze het niet gastvrij vindt dat ik mensen een eindtijd opgeef. Volgens haar kan ik dit niet maken, zeker niet op mijn 65ste verjaardag. Maar ik vind het leuk, het is altijd gezellig en ik heb een hekel aan lange verjaardagen. Doe ik het verkeerd?

Mogen eindtijden?

Beste Mogen eindtijden,

U mag uw verjaardag precies zo vieren als het u zelf goed dunkt. Of het nu uw 15de, uw 65ste of uw 90ste verjaardag betreft maakt niet uit. De feestjesgever richt zelf zijn of haar feestje in en met het opgeven van een eindtijd is niets mis. Integendeel, zo weten genodigden precies waar ze aan toe zijn. In uw geval: een ontvangst tussen 14 en 17 uur met drankjes en hapjes en daarna gaat iedereen naar huis. Met drie uur vrienden en bekenden ontvangen legt u prima gastvrijheid aan de dag. Zo’n middag hoeft absoluut niet uit te monden in een massale avondmaaltijd. Dat u met uw kinderen en kleinkinderen na afloop van het feestje en petit comité gaat eten is uw goed recht en geen reden voor andere gasten om zich tekortgedaan te voelen.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Ellen schrijft

    Ik begrijp mevrouw helemaal, ik hou ook erg van een eindtijd, daarna weer lekker op jezelf of, zoals hier, met een kleinere groep naasten nog wat eten. Ik vind het juist niet netjes van mensen om dit soort van tevoren gecommuniceerde tijden niet te respecteren.
    Ik hoop van harte dat het loopt zoals u het gepland het en daardoor ontspannen kunt zijn op uw verjaardag.Sommige HTML is toegestaan