Spring naar inhoud


Een aangekondigd feestje

Beste Beatrijs,

Wij wonen in een rijtjeshuis in een rustige buurt. Laatst belde onze buurjongen van 20 aan met de mededeling dat hij komende vrijdagavond een feestje zou vieren. Er zou muziek zijn, maar niet te hard en het feest zou uiterlijk tot 1 uur duren. De bewuste avond probeerden we film te kijken, maar we hadden vreselijk last van het gedreun van de muziek. Rond half 12, een uur later dan normaal, zijn we naar bed gegaan. Ondanks oordoppen en gesloten ramen konden we de slaap niet vatten. Pas om kwart voor 1 ging de muziek zachter. De volgende dag moesten we om 7 uur alweer op om met onze oudste naar het sportveld te gaan. Is het aankondigen van een feestje een vrijbrief om tot 1 uur in de nacht kabaal te maken?

Bonkmuziek

Beste Bonkmuziek,

Af en toe moeten buren iets van elkaar slikken om de betrekkingen goed te houden. De buurjongen heeft zijn feestje netjes aangekondigd en zich zowaar aan de eindtijd gehouden. Ik begrijp dat het nog steeds niet meeviel voor u, maar een enkele keer dit soort overlast is echt te weinig om moeilijk over te doen. Er zijn honderdduizenden mensen in Nederland die bovenop elkaar wonen in gehorige appartementen, in rottige wijken in grote steden en die om de haverklap verschrikkelijk veel last hebben van hun buren vaak tot diep in de nacht. Prijs uzelf gelukkig met uw rijtjeshuis in een rustige buurt en een beleefde buurjongen.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. H.Teunissen schrijft

  Mee eens. Wees BLIJ met zo”n voorkomende buur, die zich OOK nog ”ns keurig aan de spel-regels houdt! Ik heb iemand uit een achterstandsbuurt naast me; ben groot-verbruiker oordopjes…………….heb alle soorten al uitgeprobeerd,kan ZO bij de Consumentenbond aan het werk als onderzoeker………..

 2. josien schrijft

  Deze keer ben ik het niet eens met Beatrijs. Juist omdát we met zijn honderdduizenden boven op mekaar wonen en juist omdát omdat lawaai steeds ziekmakender wordt in onze samenleving kunnen feetjes met keiharde bonkmuziek niet meer. Dan ga je je als jongere maar uitleven op de dance vloer.

 3. Nettie schrijft

  Ook bij mij is een of twee keer een buurjongen melding komen doen van een feestje. De laatste deed dat met een aardig kaartje in de bus, vergezeld van oordopjes. Ik vond dat erg attent, en ik heb ze niet eens nodig gehad.

 4. Guus schrijft

  Als we hier al een probleem van gaan maken wordt het leven met buren wel erg lastig.Sommige HTML is toegestaan