Spring naar inhoud


Aannemers met harde muziek aan

Beste Beatrijs,

Ik werk thuis, iets wat ik als een grote luxe ervaar. Nu zijn de buren met een grootscheepse verbouwing bezig. Dat geeft veel lawaai. Ik begrijp dat er gesloopt, gezaagd en gelast moet worden, maar waar ik het meeste last van heb is de keiharde popmuziek, die de verbouwers de hele dag hebben aanstaan. Kan ik beter de buren hierover aanspreken (zij zijn overdag naar hun werk) of de werkers zelf?

Weggeschetterd

Beste Weggeschetterd,

Het is heel eigenaardig dat aannemers en hun gevolg de gangbare regels over muziekoverlast tussen buren zo zelden op zichzelf van toepassing achten. Het is alsof ze denken: we maken toch al zoveel lawaai, dit kan er ook nog wel bij. Dit is een misvatting. Constante harde muziek wekt bij weerloze omstanders meer irritatie dan verbouwingsherrie. Een permanent auditief behang leidt trouwens niet tot hogere productiviteit. ‘Altijd muziek’ is hetzelfde als ‘nooit muziek’. Aannemers en handwerkslieden die gewend zijn om zonder muziek te werken zouden kunnen overwegen om dit bij wijze van reclame op hun offertes te vermelden (‘Wij timmeren zonder arbeidsvitamines’). Voor veel potentiële klanten zou deze mededeling reden kunnen zijn om de opdracht aan hen te verstrekken en niet aan de concurrent-met-gettoblaster.

Ga in uw geval niet met de buren praten, maar meteen met de werklieden zelf. Bied ze een kopje koffie aan, leg uw probleem uit en vraag om begrip. Vriendelijkheid en redelijkheid is de kortste weg naar het omlaag draaien van de volumeknop.

Artikelen in Buren, Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan