Spring naar inhoud


Slaapkamerlawaai

Beste Beatrijs,

Toen ik twee maanden geleden in mijn nieuwe huis kwam wonen, heb ik me voorgesteld aan de bovenburen. Aardige mensen die spontaan aanboden om zo min mogelijk lawaai te maken. Een paar dagen later werd ik gewekt door zeer luidruchtige slaapkamergeluiden van deze bovenburen. Deze situatie herhaalt zich natuurlijk regelmatig. Wanneer dit overdag gebeurt, zet ik muziek aan, maar wat doe  ik ’s nachts om drie uur? Ik wil de intimiteit van mijn buren niet delen.

Seks van de buren

Beste Seks van de buren,

Altijd een ongemakkelijke situatie. Kijk het nog even aan, zou ik zeggen. Misschien is dit een prille verhouding. Naarmate relaties langer duren, zakt het geluidsniveau van de seks meestal. De overdagseks kunt u dempen door zelf muziek aan te zetten. Bij aanhoudende last van middernachtelijke seks kunt u overwegen de buren aan te spreken. Niet samen, maar een van hen. Bij voorkeur de vrouw, als u een vrouw bent. Of de man, als u een man bent.

Zeg dan: ‘Sorry, het is een beetje genant onderwerp, maar ik wil je toch graag laten weten dat ik regelmatig wakker word van seksgeluiden uit jullie slaapkamer. Dat is niet fijn en het lijkt me voor jullie ook geen prettig idee. Misschien kunnen jullie omwille van jullie eigen privacy rekening houden met de gehorigheid van dit gebouw?’ Waarschijnlijk zullen ze het dan wat rustiger aan doen met de vocale expressie.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan