Spring naar inhoud


Avances van de buurman

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van eind dertig, gelukkig getrouwd en met kinderen. Onze bovenburen spreken we niet veel maar een vriendelijk gesprekje bij de voordeur komt regelmatig voor. Nu complimenteerde de buurman mij laatst met mijn uiterlijk. Leuk natuurlijk, maar ik voelde dat er een flirt in zat, waar ik niet op zit te wachten. Vandaag kwam hij erop terug na een gesprekje over het weer. Hij vroeg zich af of ik mijn man erover had verteld. Ik hield me van de domme, maar ik vond het een ongemakkelijke situatie. Het lijkt me slim dit in de kiem te smoren, want ik heb hier geen zin in. Wat is een goede reactie als buurman nog eens het onderwerp aansnijdt?

Ongewenste avances

Beste Ongewenste avances,

Op complimenten van de buurman kunt u zo vaag en wazig mogelijk reageren, alsof u met uw gedachten elders bent en het nauwelijks hoort: ‘Huh? O ja, oké, bedankt’ en terwijl u op uw horloge kijkt, verandert u meteen van onderwerp: ‘Het is laat, ik moet rennen!’ en u gaat er schielijk vandoor. Als de buurman informeert naar wat u met uw man bespreekt, kunt u zeggen: ‘Mijn man en ik hebben geen geheimen voor elkaar, nog een prettige dag buurman.’ En weer neemt u onmiddellijk de wijk.

Artikelen in Buren, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan