Spring naar inhoud


Buurman doet versierpogingen

Beste Beatrijs,

Ik heb een nogal lastige buurman. Als ik naar buiten ga en hij staat toevallig buiten (soms lijkt het wel of hij me opwacht), begint hij mij altijd te versieren: ‘Wat heb je een mooie jurk aan! Heeft iemand je ooit al eens verteld dat je van die mooie ogen hebt?’ Eén keer heeft hij mij zelfs gevraagd om samen uit te gaan. Hoe moet ik hem duidelijk maken dat ik totaal niet van hem gediend ben? Ik heb hem verteld dat ik al een vriend heb, maar dat schijnt niet door te dringen. Ik kijk nu voordat ik naar buiten ga altijd even of mijn buurman niet buiten staat. Wat te doen?

Buik vol van de buurman

Beste Buik vol,

Je hebt van die mannen die opereren onder het motto ‘Niet geschoten is altijd mis’. Elke passerende vrouw tussen de 12 en 42 wordt dan als potentiële prooi benaderd. Zo iemand heeft iets weg van een hond die dwangmatig bij elke boom z’n achterpoot optilt. Bedenk dat hij niet op u als persoon reageert, maar een reflex vertoont op de prikkel ‘mens-met-rokje’. Het beste is om de vaart erin te houden als u hem in het vizier krijgt. Hem vriendelijk toeknikkend loopt u gehaast door. Op complimenten roept u over uw schouder ‘Van hetzelfde, buurman, van hetzelfde.’ Als hij met u uit wil, zegt u: ‘Pas als ik gescheiden ben, en dat duurt nog heel lang, nou doewie.’

Artikelen in Buren, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Uit het anti-geilebuurmannenboek. schrijft

  Vraag hem (met een subtiele twinkeling van spot in uw ogen) of hij huismiddeltjes weet tegen winderigheid. Als hij uw jurk weer eens heel mooi vindt zegt u dat u deze hebt aangetrokken nadat u de vorige totaal had ondergespuugd wegens een plotselinge aanval van buikgriep. Strooi er nog wat sappige details overheen. Zie hoe zijn mond verbijsterd openzakt en geniet! Eenmaal binnenshuis ligt u ongeneerd slap van het lachen.

 2. Gerd van Middelscha schrijft

  De vraagstelster schrijft: “Eén keer heeft hij mij zelfs gevraagd om samen uit te gaan.”. Neem me niet kwalijk, maar hij heeft je ZELFS mee uit gevraagd? Volgens mij bent u niet veel gewend als het op mannen en daten aankomt. Wat het buurmanprobleem overigens niet minder erg maakt, maar ik denk, ik zeg het even.
  Het buurmanprobleem zou minder persistent kunnen worden als u hem “toevertrouwd” net even naar de arts te gaan voor die uitslag van beneden.
  Overigens chapeau voor de eerste reageerder, die dit artikel na een dikke 9 jaar uit de oude doos haalt! U ziet, mensen blijven mensen.

 3. Golddigger schrijft

  Wat doet het ertoe, waarde Gerd? Zelfs al heeft de inzendster er niets meer aan (buurman geschokt afgedropen of bekeerd tot de herenliefde, een van beiden verhuisd, enzovoort) of juist wel vanwege een gloednieuwe hitsige buurman/vrouw, er zullen altijd mensen in een zelfde situatie verkeren. De gegeven tips zijn daarom waardevol.Sommige HTML is toegestaan