Spring naar inhoud


Buurman dringt zich op

Beste Beatrijs,

Sinds twee jaar wonen we in een hof in een nieuwbouwwijk. Met de buren links kregen we meteen contact, doordat onze dochtertjes bevriend raakten. Het eerste jaar was het best gezellig, hoewel het contact meer van hen uitging dan van ons. Toen kwam de buurman in de WAO terecht en aangezien hij ons inmiddels als zijn beste vrienden beschouwde, vond hij het normaal om voortdurend bij ons binnen te vallen. Diverse pogingen om hem duidelijk te maken dat hij niet altijd welkom was, mislukten. De buurman heeft een bord voor zijn kop, ook door zijn drankmisbruik. Inmiddels ben ik het spuugzat. Ik heb al een keer ruzie gemaakt, waarna het een poosje minderde met de bezoekjes, maar nu loopt het weer op. Ik wil niet weer ruzie maken, want we hopen hier oud te worden, maar wat dan?

Geterroriseerd door de buurman

Beste Geterroriseerd,

In een hofje woont men bovenop elkaar en de tuin is gemeenschappelijk. Privacy handhaven is veel moeilijker dan in een gewoon huis. Men kan zich in een hof geen slechte verhouding met de buren permitteren. De gezelligheid grijpt u nu naar de keel. Geen wonder met een drankzuchtige Wao-er die ondanks uw protesten de deur blijft platlopen. Erken uw verlies. In een hof gaan wonen met een gezin was een slecht plan. Wees bereid tot een financiële aderlating en vind gemoedsrust in een ander huis met een tuin waar een schutting omheen kan.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. P schrijft

    Heeft u nou echt geen beter advies voor deze mensen dan verhuizen? Bijvoorbeeld, praat eens met zijn vrouw, lijst de deur op slot of doe gewoon niet open? Zeg dat u geen tijd heeft? Ook in een hofje ben je nog steeds baas in eigen huis.Sommige HTML is toegestaan